Nieuws

Puma lanceert de RS-Computer loopschoen uit 1986 opnieuw

In 1986 kwam Puma aanzetten met de RS-Computer loopschoenen. Deze toentertijd hoogtechnologische schoen verschijnt nu opnieuw.

Dertig jaar geleden hadden we nog geen activity trackers of sporthorloges zoals de Fitbit om onze fysieke staat op te meten. Wat er toen wel was, was de 1986 RS-Computer loopschoen van het bekende sportbedrijf Puma. RS staat hier trouwens voor “running shoe” en niet voor “robot shoe”, als je het je zou afvragen.

In deze RS-Computer schoenen zat namelijk een niet zo subtiel ingebouwde computerchip. Het plastic blok dat aan de hiel was bevestigd, kon op die manier informatie verzamelen over afstand, tijd en verbrande calorieën. In 1986 had je weliswaar nog geen smartphone of laptop om snel te verbinden met deze module. Hiervoor was er een 16-pin verbindingskabel nodig waarmee je de schoen kon verbinden met je Apple IIE, Commodore 64 of IMB PC. In onderstaande video kan je bekijken wat er na die verbinding precies te zien was op de computer.

Beperkte oplage

Puma heeft nu besloten om de RS-Computer schoenen opnieuw in de verkoop te brengen. Je zal de schoenen jammer genoeg niet via de eerste de beste webshop kunnen bestellen. De schoenen zullen namelijk alleen verkocht worden in officiële Puma-winkels in Berlijn, Tokyo, Londen en KITH-retailers. Hier komt nog bij dat er slechts 86 paren beschikbaar zijn. Puma maakt hiermee ook een ludieke cijfergrap, aangezien 1986 het jaar was waarin het deze schoen op de markt bracht. Morgen, 13 december, start de verkoop, dus als je een paar zou willen bemachtigen, zal je snel een last-minute reisje naar Berlijn moeten inplannen.

Kleine updates

Het design van de schoen zelf blijft quasi identiek aan het origineel. De plastic blok met de computerchip blijft dus op zijn plaats, ook al is het intussen perfect mogelijk om dezelfde technologie te verstoppen in de schoen. Enkele nieuwe functies zijn een snelheidsmeter, led-lampjes, Bluetooth-verbinding en een micro-usb-poort, zodat je niet op zoek hoeft naar die dinosaurus van een Commodore 64 op zolder.

Als je “slimme loopschoenen” zou willen, kies je dus best een ander setje, aangezien de kans klein is dat je een van deze klassiekers zal kunnen bemachtigen. Puma bracht eerder dit jaar wel een daadwerkelijk vernieuwde versie van de RS-Computer uit, namelijk de RS-0, die je net iets makkelijker kan verkrijgen. Tot slot blijft ook de prijs van de schoenen nog een vraagteken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business