Nieuws

LG kondigt vederlichte 17” Gram-laptop en 2-in-1-laptop aan

Met CES 2019 in het vooruitzicht verschijnen er reeds productaankondigingen. LG pakt nu uit met twee nieuwe toevoegingen aan de Gram-line-up.

Naar mijn persoonlijk gevoel zie je laptops van LG hier verrassend weinig in het straatbeeld, wat ook geldt voor de smartphones in feite. Het bedrijf onthult nu twee nieuwe toevoegingen aan zijn serie van Gram-laptops. Die reeks toestellen staat erom bekend om heel licht en mobiel te zijn, al zouden prestaties soms wat te wensen overlaten.

LG gram 17

Het eerste nieuwe model in de serie is de LG gram 17. Zoals de naam al doet vermoeden, krijgen we hier een laptop van 17 inch die slechts 1,3kg zou moeten wegen. Binnenin zit daarnaast een batterij van 72Wh waardoor je er een kleine 20 uur mee kan werken zonder op te zoek te gaan naar een stopcontact. Vervolgens krijgen we een 8e generatie Intel Core i7-processor, een optie met 8 of 16 gigabyte RAM en een SSD van 256 of 512 gigabyte. Op het vlak van schermresolutie krijgen we tot slot een verbazingwekkende 2560p x 1600p. Ook is er een vingerafdrukscanner aanwezig in de toestellen. Volgende maand wordt het toestel voor het eerste publiekelijk tentoongesteld op CES 2019 in Las Vegas. De startprijs van de Gram 17 laptops staat tot slot op 1.699 dollar.

 

LG gram 2-in-1

Verder krijgen we ook de LG gram 2-in-1-laptop voorgeschoteld. Dit toestel doet wat denken aan de bekende Surface-lijn va Microsoft en combineert een laptop en een tablet in één toestel. De gram 2-in-1 heeft een Full HD-touchscreen van 14 inch. Ook hier vinden we 8e generatie Intel Core i7-processoren terug in combinatie met 8 of 16 GB RAM-geheugen en 256 of 512 GB opslagruimte. Bij deze 2-in-1-laptop wordt eveneens een Wacom AES 2.0 Pen geleverd, waardoor je het touchscreen optimaal kan benutten zonder daarvoor een afzonderlijke aankoop te moeten doen. De vingerafdrukscanner van de gram 17-laptop is eveneens aanwezig. Tot slot beginnen de prijzen van deze toestellen bij 1.499 dollar. Ook dit toestel wordt voor het eerst getoond op CES 2019 in Las Vegas.

Over de globale beschikbaarheid van beide toestellen is ten slotte nog niets bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business