Nieuws

Serve, de schattige bezorgrobot van Postmates

Gisteren kon je lezen hoe het pakjessysteem van Bpost met de slimme deurbel in elkaar zat. In de VS gaat Postmates nog een paar stappen verder met Serve.

Het Amerikaanse bedrijf Postmates bestaat intussen zeven jaar en focust zich op lokale leveringen van pakketjes. Na miljoenen leveringen, onderzoek van interactie met consumenten en testen van autonome levermanieren stelt het zijn eerste autonome bezorgrobot voor, Serve. In het verleden heeft Postmates al autonome leveringen getest, maar voor dit project is het van nul begonnen.

Serve

De algemene consensus is dat Serve een schattig stukje technologie is, maar wat kan dit verre familielid van Wall-E precies. Wel, als de robot bij je deur staat, krijg je een melding en kan je de laadbak van Serve ontgrendelen, waarna hij zijn weg weer verderzet.

Daarnaast kan de robot ongeveer 22,5 kilo tegelijk vervoeren en kan hij een kleine 50 km rijden met één lading. Hij is immers volledig elektrische. Serve zal echter niet over de straten zoeven tussen de andere auto’s, maar beweegt zich voort op wandelsnelheid tussen voetgangers. Dit wordt mogelijk gemaakt door van sensoren van o.a. Velodyne Lider, een Nvidia Xavier-processor en Social-Aware-Navigation-technologie. Ook zijn er dynamische lichten aanwezig in zijn ogen en is er een lichtring aangebracht bovenaan om aan te geven waar de robot naartoe zal gaan. Zoals bij alle autonome voertuigen is er hier steeds een menselijke bestuurder aanwezig die de besturing kan overnemen als de AI niet meer naar behoren werkt. Met het touchscreen en een camera kunnen consumenten ook via Serve contact opnemen met ondersteuningsdiensten.

Oplossing voor verkeersdrukte

Postmates wil met Serve vooral inzetten op drukke stadomgevingen met veel verkeer. De robots hebben namelijk geen last van files en moeten daarnaast ook geen parkeerplaats zoeken om de bestelling af te leveren.

Het bedrijf wil de robots tot slot vanaf volgend jaar in enkele Amerikaans steden lanceren en heeft reeds toestemming aangevraagd in San Francisco. Hier gaan we de robots dus niet meteen terugzien, maar als de resultaten van dit project goed zijn, bestaat de kans dat deze nieuwe manier van leveringen zich op termijn verder zal verspreiden

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business