Nieuws

Samsungs The Frame-televisies komen er in 2019 ook in QLED-varianten

Samsung heeft al enkele jaren designtelevisies op de markt, de Samsung The Frame en The Serif. De twee productlijnen krijgen in 2019 een upgrade met onder andere nieuwe QLED-schermen.

Al jaren is het duidelijk waar de focus op ligt tijdens de Consumer Electronics Show: televisies. Nu komen smartphones, tablets en laptops ook uitgebreid aan bod, toch is elk jaar weer te zien dat er tijdens CES een enorm aantal televisies tentoongesteld staan. Voor Samsung lijkt dat in 2019 in ieder geval niet te gaan veranderen, het bedrijf heeft alvast laten weten dat het tijdens CES QLED-varianten zal laten zien van zijn huidige The Frame-televisies, die op het moment van schrijven enkel te verkrijgen zijn met lcd-schermen. Met de komst van Quantum-dot schermen zou het bedrijf betere beeldkwaliteit kunnen bieden, die volgens Samsung ook dichter in de buurt komt van, of zelfs beter is dan, OLED.

In het persbericht geeft Samsung aan dat twee lijnen van televisies een upgrade zullen ontvangen voor de QLED-technologie, het gaat om de eerdergenoemde The Frame-televisies, maar ook de ‘The Serif’-serie krijgt een update met QLED-panelen. Met de nieuwe schermen kan Samsung betere zwartwaarde en contrastwaarden bieden, naast dat de kleuren van het scherm een stuk beter zijn in vergelijking met een conventioneel lcd-scherm. Dit wordt mede geholpen door de hoge helderheid van QLED-schermen, al geeft Samsung geen verdere specificaties over de televisies vrij, de piekhelderheid van de schermen is ons dus niet bekend. Wat wel bekend is, is dat de bezitters van ‘The Frame’ televisies voortaan kunnen kiezen om kunstwerken uit onder andere het Van Gogh-museum op de televisie te laten zien.

Een Samsung ‘The Frame’-televisie.

Samsung The Serif

Samsung zal ook vernieuwingen bieden voor de The Serif-televisies. In plaats van dat deze opgehangen dienen te worden, wordt The Serif geleverd op een vierpotige standaard – deze televisie wordt dan ook nog wel meer gezien als een designstuk. De televisie werd voorheen niet verkocht via elektronicazaken, maar enkel via meubelzaken; daar komt met de nieuwe The Serif-televisies volgens Samsung verandering in. Welke elektronicazaken in 2019 de The Serif-televisies gaan voeren is nog niet bekend. Dit zal mogelijk te maken hebben met de prijzen, die voor veel QLED-televisies niet al te mals zijn. Hoe duur de televisies zullen zijn die tijdens CES 2019 aangekondigd worden is niet bekend, dat geldt ook voor de formaten (inch) die het bedrijf zal laten zien en het overgrote deel van de specificaties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business