Nieuws

Apple laat schenken van microtransacties toe in App Store

Weldra zal het mogelijk zijn om microtransacties te schenken in de App Store. Apple paste alvast zijn richtlijnen aan om dit toe te staan.

Freemium games en andere apps zijn big business en dat heeft ook Apple door. De technologiegigant heeft een wijziging doorgevoerd van de App Store Review Guidelines, zodat het vanaf nu toegestaan is om in-app content te kopen en cadeau te doen aan derden.

Candy Crush, Hearthstone, Assassin’s Creed: Rebellion…, de lijst van apps die in-app aankopen toestaan is eindeloos. Het gaat zelfs niet alleen om games, elk type app vindt tegenwoordig wel een manier om gebruikers te verleiden om meer geld uit te geven dan daadwerkelijk nodig is voor het functioneren van de app. Het kan dus ook gaan over speciale filters van enkele euro’s in camera-apps zoals VSCO. Microtransacties, zoals deze heten, brengen heel wat geld in het laadje, want gebruikers laten zich al snel overtuigen om kleine bedragen uit te geven.

De vraag om deze microtransacties als geschenken te kunnen geven zal ongetwijfeld een veelgevraagde mogelijkheid zijn geweest bij ontwikkelaars en er komt nu dus een wijziging in de richtlijnen van Apple.  Voordien stond er dit te lezen: “”Apps should not directly or indirectly enable gifting of in-app purchase content, features, or consumable items to others”. Nu is dat echter gewijzigd naar: “Apps may enable gifting of items that are eligible for in-app purchase to others. Such gifts may only be refunded to the original purchaser and may not be exchanged”. Cadeaus mogen nu dus gegeven worden, maar kunnen enkel terugbetaald worden aan de oorspronkelijke koper, wat misbruik moet tegengaan.

Het is nu geduldig afwachten tot we van Apple horen hoe ze het schenken van microtransacties gaan regelen. Momenteel is het al mogelijk om volledige apps cadeau te doen via de App Store en mogelijk worden daar nieuwe opties aan toegevoegd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business