Nieuws

Nieuwe OnePlus smartphone al vroegtijdig te zien in een foto op Twitter

OnePlus is duidelijk druk bezig met het ontwikkelen van zijn aanstaande smartphone. Wat verrassend is, is dat OnePlus, mogelijk met opzet, ons nu een eerste kijkje heeft gegeven op een aanstaande smartphone.

OnePlus heeft recentelijk al bekendgemaakt eerder in 2019 al met een nieuw toestel te gaan komen die los staat van de OnePlus 7. De smartphone zou de eer hebben om als eerste OnePlus toestel voorzien te zijn van een 5G-modem, om precies te zijn de Qualcomm X50, dit zou mogelijk gekoppeld zijn aan een Qualcomm Snapdragon 855 SoC die begin december gelanceerd is. Mogelijk dat we nu al een eerste kijkje hebben gekregen op de nieuwe smartphone, via Twitter is er gisteravond een foto gelekt die het design van de aanstaande smartphone blootlegt. Wat opvallend is aan de foto, is dat deze uit een meeting met onder andere de Co-Founder van OnePlus, Pete Lau, lijkt te komen.

Tijdens de meeting zijn er mogelijk twee verschillende toestellen getoond, zo blijkt uit een foto die Ishan Agarwal op Twitter heeft geplaagd. Ishan heeft al vaker juiste informatie en foto’s verkregen van OnePlus telefoons, de kans is dan ook groot dat deze foto echt is. Op de foto is (rechts) de Co-Founder van OnePlus te zien, Pete Lau – het is niet bekend wie de andere figuren in de vergaderzaal zijn. In de hand van Lau is de vermeende smartphone te zien, die ook op de televisie te zien is. De smartphone bevat een ronde cameramodule aan de achterkant – dat zou betekenen dat OnePlus weer een geheel nieuw design heeft gekozen voor het aanstaande toestel. Naast het toestel in de handen van Lau en de render op het scherm, ligt er ook nog een op de tafel. Dat toestel lijkt af te wijken van de twee andere toestellen, onder andere door de hoger gepositioneerde cameramodule.

Prototype en designfase

Ishan noemt in zijn tweet al dat het zou gaan om prototypes, waardoor er nog veel verandering uitgebracht kunnen worden aan het design. Het zou kunnen dat OnePlus verschillende afmetingen van het toestel aan het testen is, voordat er voor een afmeting gekozen zal worden. Eerdere jaren hebben verschillende websites, waaronder The Verge, een bezoek gebracht aan de designafdeling van OnePlus. Daar was te zien dat er meerdere ontwerpen worden uitgewerkt, voor het finale design wordt uitgekozen. Daarmee kan je dus de conclusie trekken dat het design zichtbaar op de foto’s niet het design hoeft te zijn waar de Chinese smartphonefabrikant uiteindelijk mee gaat werken. De afgelopen jaren hebben we daarnaast vaak gezien dat OnePlus in samenspraak met OPPO een design verkiest, zoals dat het geval is met de 6T, die veel opvallend veel lijkt op de OPPO RX17 Pro.

Wat echter enorm opvallend is aan deze foto, is dat deze natuurlijk uit een besloten meeting is gelekt. De maker van de foto kan dus zeer makkelijk opgespoord worden, het zou dan ook als een verrassing komen als dit niet met opzet is gebeurd. OnePlus heeft de afgelopen jaren laten zien dat ze niet vies zijn van het bereiken van de media op een speciale wijze. Als de lekken niet met opzet online zijn gezet via Ishan Agarwal – al zie ik die kans vrij klein – dan heeft de medewerker van OnePlus vermoedelijk niet zo’n fijne kerst meer…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business