Nieuws

Sony steekt Lemmings-game in een nieuw, mobiel jasje

De klassieke Lemmings-mannetjes krijgen een nieuwe look in de vorm van een smartphoneapp. En dat hebben we te danken aan Sony.

In 1991 konden we voor het eerst kennismaken met de zogenaamde Lemmings. Toen verscheen de eerste game voor de Commodore Amiga waarbij je de niet zo slimme mannetjes heel moest zien te houden op weg naar de uitgang. Op weg naar die uitgang verschenen er dan allerlei obstakels die je met bepaalde stukken gereedschap voorbij moest gaan.

Nieuw design

Sony heeft sinds 1993 de rechten over de Lemmings en heeft ons nu een vroeg kerstcadeautje gegeven in de vorm van een nieuwe game. Deze nieuwe game maakt nog steeds gebruik van hetzelfde principe en je moet dus wederom de Lemmings naar de uitgang van het level zien te loodsen, maar deze keer doe je dat op je smartphone. Als je het oude spel gewoon bent, zal je weliswaar de indruk krijgen dat de levels hier iets eenvoudiger zijn gemaakt.

Het grote nadeel hier is dat je niet oneindig aan een stuk door kan spelen, tenzij je er wat voor wil betalen. Zoals vele games is Lemmings nu gratis te spelen, maar kan je in-game aankopen doen om bepaalde voordelen te krijgen of om te blijven spelen. Wanneer je namelijk in een level bepaalde stukken gereedschap gebruikt om obstakels te overwinnen, gaat er een deel van je energie weg. Die energie wordt na verloop van tijd automatisch aangevuld, maar als je energiemeter leeg is, dan moet je noodgedwongen wachten tot die weer gevuld is. Of je kan natuurlijk wat geld naar Sony gooien om meteen weer verder te spelen.

Tot slot kan je de game vanaf nu downloaden in de App Store (iOS-toestellen) en de Play Store (Android-toestellen).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business