Nieuws

LG toont desktopcomputer gericht op gaming in een nieuwe patentaanvraag

Met de Consumer Electronics Show 2019 in het vooruitzicht heeft LG goedkeuring ontvangen voor een patent. Het patent toont een (futuristische) desktopcomputer.

LG heeft producten in enorm veel categoriën, of het nu gaat om smartphones, beeldschermen, televisies of andersoortig witgoed. Ook kwam LG de afgelopen tijd met een aantal beeldschermen die gericht zijn op gaming, al heeft het bedrijf nog niet enorm veel ervaring met het maken van de computers. Daar komt mogelijk binnenkort een verandering in, zo blijkt uit een Koreaans patent die het Nederlandse LetsGoDigital heeft achterhaald. Het patent geeft behoorlijk wat informatie over het design van de desktopcomputer. In renders die LetsGoDigital heeft gemaakt wordt nog duidelijker dat het om een computer gaat die gericht is op gaming, al komt dat mogelijk door de toegevoegde accenten.

Het patent is recentelijk bij het Koreaanse patentagentschap ingediend, het Korean Intellectual Property Office (KIPO). Vier dagen geleden is het patent tevens goedgekeurd, de goedkeuring werd opgevold door een publicatie van een zevental schetsen. De schetsen geven vanuit elke hoek een kijkje op de computer, waardoor het design al zo goed als bevestigd is. Het design is duidelijk futuristisch met veel strakke hoeken, en een zijkant die voorzien lijkt te zijn van gestreepte accenten – het is moeilijk om te zien of LG ook ruimte heeft gelaten in de kast om te ventileren. De kast lijkt verder namelijk behoorlijk afgesloten te zijn, met uitzondering van de achterkant, daar lijkt namelijk een uitsparing te zitten voor een fan om de warmte af te voeren.

Beeld: LetsGoDigital / Patent gepubliceerd bij KIPO.

Consumer Electronics Show 2019

De behuizing zou, volgens LetsGoDigital, opgetrokken uit zowel metaal als plastic. Aan de bovenkant lijkt als laatste nog een handvat te zitten. Het is mogelijk dat LG de desktop ziet als een concurrent voor andere draagbare systemen zoals de Lenovo Legion C530 en C730 – al is dat natuurlijk ook afhankelijk van de interne specificaties, waar nu nog niks over bekend is. Voor nu blijft het dus bij speculaties, en is er nog niks officieel. Het is mogelijk dat LG tijdens CES al meer laat weten over de desktop; vorig jaar besteedde het bedrijf tijdens CES tevens tijd aan computers, met de lancering van zijn nieuwe LG Gram laptop. Of LG daadwerkelijk wat op de planning heeft staan zal afwachten zijn tot het evenement van start gaat – CES 2019 zal plaatsvinden in Las Vegas van 8- tot en met 11 januari 2019.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business