Nieuws

Dronebestuurders bij Gatwick Airport nog altijd spoorloos

Vorige woensdag ontstonden er grote problemen bij Gatwick Airport door twee voorbijvliegende drones. De bestuurders zijn nog steeds spoorloos.

Op woensdag 20 december omstreeks 21u lokale tijd in Londen ontstonden er grote problemen op Gatwick Airport. Er konden namelijk geen vluchten meer vertrekken of landen. De schuldigen waren twee rondvliegende drones, waarvan de bestuurders nog steeds niet gevonden zijn. De Britse politie geeft de zoektocht echter nog niet op.

De daaropvolgende dag wist de politie twee mogelijke verdachten te identificeren. De man en de vrouw zijn intussen opnieuw vrijgelaten omdat de politie beslist had dat ze geen mogelijke verdachten meer zijn. Tegelijk lijkt de politie niet meteen nieuwe daders op het spoor te zijn, maar zegt wel de zaak op te volgen.

In een gesprek met Sky News zei hoofdrechercheur Jason Tingley bovendien dat zijn agenten een beschadigde drone hadden gevonden in de buurt van de luchthaven en dat deze spoedig onderzocht zou worden.

Beloning

De politie neemt de zaak daarnaast heel serieus, wat ook logisch is gezien de ernst van de problemen die de drones hebben veroorzaakt. Er is zelfs een financiële motivatie ingesteld voor mensen die de daders kunnen helpen opsporen. Gatwick Airport heeft namelijk een beloning van £50.000 (€55.600) beloofd in ruil voor nuttige informatie omtrent het voorval.

Op het moment van schrijven, heeft er nog niemand gereageerd en blijven de daders spoorloos. De kans dat zij gevonden worden, blijft tot slot relatief klein. Dronevluchten zijn in het algemeen moeilijk te traceren omdat de apparaatjes vanop een afstand van honderden meters te besturen zijn. Hoogstwaarschijnlijk is er niemand die de bestuurders in kwestie gezien zou hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business