Nieuws

Samsung Galaxy S9 en S9+ krijgen update naar Android 9 Pie

De update naar Android 9 Pie voor de Samsung Galaxy S9 stond gepland voor januari, maar de fabrikant heeft ons een (vroeg) kerstcadeau gegeven.

Kerstavond begint over enkele uren en uit de fabrieken van Samsung is reeds een klein kerstcadeautje verschenen. Zo was er een update voor Android 9 Pie ingepland voor januari voor de Galaxy S9(+) en Note 9. De bewuste update wordt intussen al uitgerold voor bepaalde modellen van de Galaxy S9 en S9+.

Duitsland

Het gaat bovendien om een officiële en stabiele update naar Android 9 Pie. Op het moment van schrijven, lijkt de uitrol echter beperkt te zijn tot de Duitse modellen van de Galaxy S9 en S9+. Als je een Duits model zou gebruiken en de update nog niet automatisch is begonnen, zou je hem moeten kunnen downloaden en installeren door via het instellingenmenu handmatig te zoeken naar updates. Bovendien is de update beschikbaar voor zowel toestellen met Android Oreo als toestellen met de bètaversie van Android Pie. Voor de bètatesters is de grootte van de download weliswaar aanzienlijk kleiner.

Als je niet wil wachten tot de officiële update hier beschikbaar is, kan je deze ook handmatig installeren door het bijbehorende bestand te downloaden. Meer instructies daarover kan je vinden op de website van Sammobile, dat de update als eerste ontdekte. Gebruikers van de Samsung Galaxy S9 kunnen terecht op deze webpagina voor de update en gebruikers van de Galaxy S9+ kunnen tot slot hier terecht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business