Nieuws

Android 9 Pie gelanceerd voor OnePlus 5 en 5T

Op tweede kerstdag word je misschien kotsmisselijk wanneer je denkt aan taarten, maar daar houdt OnePlus geen rekening mee. Ze kondigen namelijk aan dat Android 9 Pie zijn weg heeft gevonden naar de OnePlus 5 en 5T.

De update gebeurt onder de naam OxygenOS 9.0.0 en verloopt geleidelijk. Dit houdt in dat een select groepje mensen vanaf vandaag aan de slag kan met de update. Naarmate de tijd vordert, wordt de update steeds breder uitgerold. Het is dus nog even wachten geblazen, maar de taart is alvast onderweg.

De OnePlus 5 en 5T komen zo naast de OnePlus 6 en 6T in het rijtje te staan van OnePlus-smartphones die een update naar Android 9 ontvingen. De Chinese fabrikant kondigde eerder ook al aan dat de OnePlus 3 en 3T eveneens de update zullen krijgen, maar een releasedatum daarvoor ontbreekt vooralsnog.

In een bericht op hun forum – waar de aankondiging gebeurde – worden er ook wat veelgestelde vragen beantwoord en tips gegeven om het meeste uit de update te halen. Zo meldt de fabrikant bijvoorbeeld dat het mogelijk is dat de batterij van je OnePlus-apparaat tijdelijk wat slechter presteert. Dit omdat – net zoals bij elke grote update – de telefoon op de achtergrond heel wat klusjes moet opknappen. Uiteindelijk regulariseert dit zich en hervat de batterij zijn prestaties van weleer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business