Nieuws

Netflix waarschuwt voor Bird Box Challenge

De nieuwste film van Netflix, Bird Box, heeft sociale media in rep en roer gezet. Er is nu ook een zogenaamde Bird Box Challenge opgedoken.

Een internethype die we blijkbaar niet in 2018 konden achterlaten, zijn de zogenaamde “challenges”. Deze uitdagingen komen meestal voort uit een of andere film, serie, videoclip… en worden vervolgens overgenomen door heel het internet met alle gevolgen van dien. Enkele jaren terug zagen we zo de “ALS Ice Bucket Challenge” waarbij mensen een ijsemmer over hun hoofd kapten om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS. Niet elke challenge is weliswaar nuttig en dat kan je gerust ook zeggen over de nieuwe Bird Box Challenge.

Bird Box Challenge

Netflix-abonnees hebben hoogstwaarschijnlijk de film Bird Box al zien verschijnen op de startpagina van de streamingdienst. De film verscheen eind december en is volgens gegevens van Netflix de film die tot nu toe het meeste streams heeft gehad in de eerste week waarin hij beschikbaar was. Ook op sociale media bleef het niet stil over de film en intussen is er een bijbehorende challenge ontstaan, de Bird Box Challenge.

Bij deze challenge doen mensen ongeveer hetzelfde als actrice Sandra Bullock doet in de film. Ze proberen namelijk alledaagse taken uit te voeren, maar dan met een blinddoek op. Afhankelijk van wat je aan het doen bent (en waar), kan dit echter niet geheel verantwoord zijn. Ook Netflix zelf kreeg lucht van deze challenge en heeft meteen ook onderstaande oproep verspreid via Twitter.

Op het moment van schrijven lijken er nog geen ernstige ongelukken te zijn gebeurd door de Bird Box Challenge. Netflix zelf hoopt alvast dat deze hype snel verdwijnt zodat er niemand in het ziekenhuis belandt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business