Nieuws

Huawei laat blunder op sociale media niet onbestraft

Op Twitter wordt het steeds aangegeven wanneer een tweet via een iPhone werd verzonden. Geen probleem, zou je denken, maar wanneer te zien is dat een fabrikant zoals Huawei of Samsung tweet via een iPhone, is dat toch behoorlijk ongemakkelijk.

Het komt redelijk vaak voor dat een concurrent van Apple betrapt wordt op tweeten via een iPhone. Samsung bezondigt zich hier vooral vaak aan en bij de nieuwjaarswensen van Huawei werden ze op hetzelfde betrapt. YouTuber Marques Brownlee is er altijd als de kippen bij om dergelijke blunders naar buiten te brengen en bij de tweet van Huawei was dat ook niet anders. De originele tweet werd snel verwijderd, maar zoals altijd zijn er genoeg screenshots gemaakt om het voorval te vereeuwigen.

Chen Lifang, onderdirecteur van Huawei, pakt het voorval echter niet licht op en stuurde een interne memo rond waarin hij vertelt dat het incident schade heeft berokkend aan het imago van Huawei, aldus berichtgeving van Reuters.

Uit het interne bericht blijkt ook hoe het incident is kunnen gebeuren. Sapient, de partij die de social media van Huawei verzorgt, ervoer problemen met hun VPN waardoor ze genoopt werden om de tweet te versturen via een smartphone die onfortuinlijk een iPhone bleek te zijn.

Zondebokken

Twee werknemers moeten het incident bekopen met een degradatie van functie en een salarisverlaging van omgerekend 633,60 euro. Het salaris van een derde werknemer – de digitale marketingdirecteur – wordt gedurende 12 maanden bevroren. Voor die mensen werd het dus een kostelijke nieuwjaarswens.

Noch Huawei, noch Sapient heeft gereageerd op het voorval.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business