Nieuws

WhatsApp begint eindelijk met het inbouwen van vergrendeling met vingerafdrukscanner

WhatsApp lijkt zich te voegen bij het rijtje van apps die ontgrendeld kunnen worden met een vingerafdruk, waarmee de app een stuk veiliger kan worden.

In sommige gevallen kan je geluk hebben als de fabrikant van je smartphone eraan heeft gedacht om vergrendeling voor specifieke apps heeft in te bouwen. Vaak is dat echter niet aanwezig, en kan je apps dus niet gemakkelijk los van elkaar vergrendelen. Met losstaande vergrendeling voor apps kan je bijvoorbeeld voorkomen dat ongewenste mensen, die kort van je telefoon gebruikmaken, al je apps binnen kunnen gaan. WhatsApp heeft nu besloten om voor Android eindelijk ondersteuning in te gaan bouwen voor extra vergrendeling, deze vergrendeling zal gebruikmaken van de vingerafdrukscanner op een smartphone – gelukkig zit zo’n scanner zich tegenwoordig op bijna elke smartphone, ook moet de telefoon minimaal op Android 6.0 Marshmallow draaien, zo geeft WaBetaInfo aan.

WaBetaInfo meldt in een tweet dat er een optie voor het ontgrendelen met een vingerafdrukscanner is verschenen in WhatsApp voor Android. Deze functie was al langer beschikbaar voor iOS, maar bleef tot op heden afwezig voor Android. Het lijkt erop dat de ontwikkelaars echter nog niet helemaal klaar zijn met de functie, WaBetaInfo zegt de functie te hebben gezien in versie 2.19.3. Deze versie is enkel te downloaden in het beta-kanaal, al lijkt de functie bij mij nog niet te zijn verschenen. Veel kan je er op het moment van schrijven niet mee; als je op de functie klikt zie je weliswaar een pop-up om te bevestigen dat je daadwerkelijk wil inschakelen om WhatsApp voortaan te ontgrendelen met je vingerafdruk. Het registeren van je vingerafdruk lijkt echter nog niet te werken.

Kleine update in 2.19.1

Gezien de kerstvakantie pas net is afgelopen lijkt er de afgelopen tijd nog niet enorm veel te zijn gewijzigd aan de beta-versie van WhatsApp voor Android. De eerste beta-update die vorige week verscheen geeft een nieuw design aan de pagina voor het zenden van audiobestanden naar een specifieke groep. Verder lijken er nog geen andere functies te zijn toegevoegd die nog niet beschikbaar zijn buiten het beta-kanaal. Mocht je je willen voegen bij het beta-kanaal van WhatsApp, navigeer dan naar de WhatsApp productpagina in de Google Play Store – daar kan je je met een klik aanmelden. Let wel, de beta-versie van de applicatie is niet altijd even stabiel, er bestaat de kans dat er bugs voorkomen bij het gebruiken van de app.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business