Nieuws

Geen zorgen, het delen van Netflix-accounts blijft voorlopig gewoon mogelijk

Netflix-parasieten hoeven voorlopig nog niet te vrezen.

Zowat iedereen gebruikt Netflix, maar niet iedereen betaalt er (de volle pot) voor. Velen delen namelijk een gezamenlijk Netflix-account aangezien je op één betalende account toch vijf gezinsleden kan toevoegen. Niet iedereen heeft echter vijf gezinsleden en nodigt dan maar een vriend uit tot het Netflix-account, al dan niet tegen betaling.

Recent verschenen er heel wat nieuwsberichten in de media met titels zoals “Netflix-accounts delen wordt onmogelijk”. Enige nuance is echter op zijn plaats, want – zoals altijd – zit er meer achter het verhaal. Concreet gaat het verhaal niet over Netflix, maar wel over softwarebedrijf Synamedia. Zij kondigden namelijk aan een algoritme te hebben ontworpen om gedeelde inloggegevens op te sporen. Hun oplossing maakt gebruik van AI, gedragsanalyse en machine learning om met hun “Credentials Sharing Insight” het delen van inloggegevens te identificeren en analyseren. Op die manier kan het algoritme bijvoorbeeld het onderscheid maken tussen iemand die inlogt vanuit zijn eigen huis en een vakantiehuis tegenover een account dat gedeeld wordt met vrienden of bijvoorbeeld met kinderen die het huis uit zijn.

Het bedrijf is eveneens gespecialiseerd in video streaming en de vergelijking met Netflix wordt zo al snel gemaakt. Het softwarebedrijf maakt nergens echter een verwijzing naar Netflix en het lijkt dus niet dat er een samenwerking in de pijplijn zit. Bovendien is het niet geheel logisch dat een groot bedrijf zoals Netflix beroep zou doen op Synamedia in plaats van een in-house oplossing te ontwikkelen. Als Netflix zwaar zou lijden onder het delen van accounts, had het bedrijf wel al een manier gevonden om het probleem te counteren. Het lijkt dus allemaal nog niet zo’n vaart te gaan lopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business