Nieuws

Instagram in de ban van stockfoto van een ei

Sinds gisteren is de Instagram-foto van het dochtertje van Kylie Jenner niet meer de foto met de meeste likes. Een ei heeft die positie overgenomen.

De wonderen zijn de wereld klaarblijkelijk nog niet uit. Sinds gisteren heeft een doodgewone stockfoto van een ei het meeste likes ooit weten te behalen op het socialmediaplatform Instagram. Met bijna 40 miljoen likes (op het moment van schrijven) heeft het ei de foto van het pasgeboren dochtertje van de Amerikaanse Kylie Jenner van de troon gestoten. Intussen zijn de referenties naar het ei alomtegenwoordig op verschillende sociale media.

https://www.instagram.com/p/BsOGulcndj-/

In de ban van het ei

Het account van dit wonderbaarlijke ei heet heel toepasselijk world_record_egg, waarbij het doel meteen duidelijk was. De foto van het ei is tot op heden de enige foto op het account en werd gepost op 4 januari 2019. Na iets meer dan een week wist het ei het record van Kylie Jenner dus reeds te verbreken en intussen heeft de foto dubbel zoveel likes als de foto van Kylie, die rond de 18 miljoen zit. Op Twitter is intussen dezelfde foto verschenen, maar het lijkt er voorlopig sterk op dat het succesverhaal beperkt zal blijven tot Instagram.

Dat haalt echter niets weg van de enorme hype die het ei gecreëerd heeft. Je kan haast niet meer op de website kijken zonder een of andere referentie naar het ei tegen te komen. Ten eerste is er natuurlijk de voormalige koningin van het platform, Kylie Jenner, die een video heeft gepost van zichzelf terwijl ze een ei probeert te bakken op heet asfalt, wat faliekant mislukte. Daarnaast zijn er nu allerlei accounts variaties op de foto van het ei aan het posten.

https://www.instagram.com/p/BsmPezCnZ4I/

Zo kwam Nintendo origineel uit de hoek met een foto van zijn personage Yoshi en maakte Durex Colombia van de gelegenheid gebruik om condooms te promoten. De poging om met een stockfoto van een aardappel het ei te overtreffen, lijkt echter niet meteen aan te slaan.

https://www.instagram.com/p/Bsod3v1Aw7L/

https://www.instagram.com/p/BsodnQND8zi/

https://www.instagram.com/p/BsmRm3bn3Fh/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business