Nieuws

Oprichter Huawei meldt dat firma niet spioneert voor China

De oprichter van Huawei, Ren Zhengfei, heeft vandaag weerlegd dat zijn bedrijf ook maar iets zou te maken hebben met spionage voor de Chinese overheid.

Zhengfei gaf ook aan dat hij zijn dochter, Meng Wanzhou, miste. Die werd vorig jaar in Canada aangehouden op verdenking van samenwerking met Iran, maar werd daarna op borgtocht vrijgelaten. Wanzhou mag Canada momenteel niet verlaten.

Wanzhou is naast de dochter van Zhengfei ook de CFO van Huawei. Ze werd vorige maand opgepakt in Canada op vraag van de Amerikaanse authoriteiten, omdat ze naar verluidt banken zou hebben misleid over haar handelstransacties met Iran.

Zhengfei: “Ik houd nog steeds van mijn land, en ik sta ook achter de Communistische Partij, maar ik zou nooit iets doen waarbij er schade wordt berokkend aan een ander land in de wereld.” Hij voegde er nog aan toe dat hij “zijn dochter heel erg miste”.

Huawei is de grootste producent ter wereld van telecominfrastructuur, maar staat de laatste tijd steeds meer onder druk van het westen. De Chinese telecomgigant wordt er namelijk van verdacht dat hun apparatuur door Beijing wordt gebruikt voor spionagedoeleinden.

Tot nu toe is er nog steeds geen concreet bewijs voor die aantijgingen. Ondertussen heeft het bedrijf de aantijgingen al meermaals weerlegd, wat een aantal westerse landen zoals de VS en Australië er niet van heeft weerhouden om Huawei van hun markten te weren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business