Nieuws

YouTube verbiedt gevaarlijke virale uitdagingen

De tijd van de onschuldige 'Ice Bucket Challenge' en andere onschuldige virale uitdagingen ligt al even achter ons en sindsdien is het allemaal wat geëscaleerd. YouTube wil hier geen deel van zijn en verbiedt weergaven van dergelijke gevaarlijke uitdagingen op hun platform.

De Keke-challenge: mensen stappen uit een rijdende auto om te dansen. De Bird Box Challenge: mensen doen geblinddoekt (gevaarlijke) dingen. Op een gegeven moment kwam zelfs de “Tide Pod Challenge”, een uitdaging waarin mensen wasmiddel in hun mond steken. YouTube heeft er genoeg van en heeft hun beleid bijgewerkt om duidelijk aan te geven dat dergelijke filmpjes verboden zijn.

“Content die geweld of gevaarlijke activiteiten aanmoedigt gaat in tegen ons ‘harmful and dangerous’ beleid,” luidt het in een bericht van YouTube. We willen dus verduidelijken wat dit betekent voor gevaarlijke uitdagingen en pranks. YouTube is de thuisbasis van veel geliefde virale uitdagingen en grappen, maar we moeten ervoor zorgen dat wat grappig niet tegelijkertijd ook schadelijk of gevaarlijk is. We hebben onze externe richtlijnen bijgewerkt om duidelijk te maken dat we gevaarlijke uitdagingen verbieden, net zoals grappen waarbij slachtoffers geloven dat ze in ernstig fysiek gevaar verkeren of ervoor zorgen dat kinderen ernstige emotionele problemen ervaren.”

Bij dat laatste verwijst YouTube naar virale grappen waarbij mensen bijvoorbeeld kinderen doen geloven dat de ouders van het kind overleden zijn. Wie toch dergelijk beeldmateriaal verspreidt via YouTube, wordt gestraft met een opgeschort account voor 90 dagen. Het blijven uploaden van dit soort filmpjes kan er uiteindelijk voor zorgen dat het account volledig wordt afgesloten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business