Nieuws

OPPO toont tijdens MWC 2019 een smartphonecamera met 10x optische zoom

OPPO liet in 2017 al een camera zien met vijfmaal optische zoom, terwijl huidige smartphones met moeite tot driemaal optische zoom gaan. Gedurende MWC 2019 laat de fabrikant een opvolger zien met tienmaal optische zoom.

OPPO stond in 2018 voornamelijk bekend om de OPPO Find X, de eerste telefoon met een motor voor de cameramodule. In 2017 was er echter iets anders wat OPPO op de kaart heeft gezet, toentertijd liet het bedrijf namelijk een smartphonecamera zien met vijfmaal optische zoom – optische zoom was toen nog zeer schaars, en was in de meeste gevallen beperkt tot 2x ‘lossless zoom’. Huawei bracht vorig jaar met de Huawei Mate 20 Pro de tweede telefoon met driemaal optische zoom. OPPO toont, zo bevestigde de Chinese smartphonefabrikant op woensdag, tijdens MWC een smartphonecamera met tienmaal optische zoom – het bedrijf wil niet vertellen of het enkel om een losse demo gaat, of dat het in een commercieel product tentoongesteld zal staan. Wel laat OPPO weten dat de techniek rijp is voor de productie.

OPPO heeft de smartphonecamera een effectief zoombereik meegegeven tussen 15.9-159mm, daarmee ligt het maximale zoombereik van de smartphonecamera op 10x. Voor deze techniek maakt OPPO gebruik van drie ‘prime-lenzen’ in een periscopische-setup. Verder laat de fabrikant vrij weinig weten over de camera’s; wel is er bekend dat er OIS aanwezig zal zijn, maar het diafragma van de camera wordt bijvoorbeeld niet bekendgemaakt. Het diafragma is meestal de grootste domper voor smartphones met optische zoom, foto’s die gemaakt zijn met optische zoom van smartphones vallen vaak tegen, voornamelijk in donkere situaties. Eén fabrikant ging OPPO al voor met de ‘optische zoom trend’, wat niet meteen een succes bleek te zijn voor ASUS. De camera had een diafragma die het maken van foto’s in de avond haast onmogelijk zou maken (f/2.7-f/4.8).

Voor meer informatie is het nu afwachten geblazen tot het Mobile World Congress dat zal plaatsvinden tussen 25 en 28 februari in Barcelona. Mogelijk houdt OPPO al voor het begin van de beurs een presentatie over de camera, al is daar nog niks over bekend. Daar blijft het echter niet bij, zo liet de fabrikant weten aan The Verge. Als opvolging van de huidige in-display vingerafdrukscanners zal de Chinese smartphonefabrikant, naar eigen zeggen, een vingerafdrukscanner laten zien met een actief gebied dat vijftienmaal groter zou zijn in vergelijking met de huidige in-display vingerafdrukscanners. Vorig jaar liet Vivo daar al een demo van zien op de Vivo Apex, een telefoon die nu verkocht wordt als de Vivo Nex. Het is niet bekend of de scanner gebruik zal maken van optische technologie, of de ultrasonische technologie die in 2019 verwacht wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business