Nieuws

LG G8 ThinQ verschijnt mogelijk met piezo-vibrator onder scherm voor telefoongesprekken

LG heeft voor het Mobile World Congress in Barcelona de onthulling van de LG G8 ThinQ op de planning staan, OnLeaks heeft inmiddels al de eerste renders voor het toestel gemaakt i.s.m. 91Mobiles.

LG lijkt zich de afgelopen jaren prima te vermaken met het produceren van een smartphone; het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft het al jaren moeilijk om de begroting voor zijn smartphonetak op orde te krijgen. Elk jaar probeert het bedrijf wat nieuws met zijn high-end smartphones kopers aan te trekken, LG zou het dit jaar niet langer een speaker voor telefoongesprekken inbouwen, maar juist een piezo-vibrator die, door het scherm te laten trillen, een speaker na kan bootsen – dat blijkt uit renders die OnLeaks op donderdag wist te produceren. De renders zijn gebaseerd op CAD-designs uit fabrieken waar LG zijn smartphones laat produceren – afgelopen jaren wist Steve H., de lekker achter OnLeaks, al vaak juiste beelden te lekken: al is het natuurlijk moeilijk om te zeggen of deze beelden juist zijn.

OnLeaks heeft de beelden van de LG G8 ThinQ, die vermoedelijk binnen LG als de ‘LG Alpha’ door het leven gaat, in samenwerking met 91Mobiles opgesteld. Met de renders wordt allereerst duidelijk dat LG Jack (de audiopoort) nog een jaartje langer mee laat gaan, deze bevindt zich nog altijd aan de onderkant van de telefoon, samen met de speaker en USB-C poort. Net als bij de LG G7 ThinQ is er slechts één speaker aanwezig in het toestel. Het is onbekend of de fabrikant wederom van plan is het ‘Boombox’-concept toe te passen. Aan de rechterkant van de G8 ThinQ is de aan-/uitknop te vinden, terwijl aan de andere kant juist de volumeknoppen, en mogelijk ook de ‘Google Assistant-knop zit, zoals dat nu ook het geval is met de LG G7- en LG V40 ThinQ.

Een draai naar de voorkant zou volgens 91Mobiles een 6,1-inch scherm onthullen, onbekend is of het om een LCD- of OLED-paneel gaat. Wel is er bekend dat het scherm een 19,5:9 beeldverhouding heeft, dit is mede het geval door de notch bovenaan. De totale afmetingen zouden uitkomen op 152 x 72 x 8.4mm. Aan de voorkant zit mogelijk ook een verrassing voor veel mensen, er is geen fysieke speaker aanwezig in de notch. In de notch zitten, volgens de huidige berichtgeving, twee selfiecamera’s. In plaats van een zichtbare speaker zou LG dit jaar voor een ‘nieuwe’ technologie kiezen, namelijk het gebruiken van piezo-speakers om het scherm te laten trillen. Deze trillingen zijn vergelijkbaar met de trillingen die de speaker zou maken – al scheelt het nu dat er geen extra ingang voor water in het toestel zit. Nadelen zijn er ook, al is het belangrijk om dit eerst uit te kunnen testen vooraleer een oordeel klaar te hebben staan.

Onthulling tijdens MWC 2019

LG heeft vooralsnog niks laten weten over een toespraak tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, maar de kans is zeer groot dat de smartphonefabrikant daar aanwezig zal zijn om zijn nieuwste smartphone aan het brede publiek te tonen. Tot die tijd is het ook moeilijk om te zeggen wat de interne specificaties van het toestel zullen zijn. Voorheen heeft LG (bijna) altijd de nieuwste SoC’s gebruikt; dat zal ditmaal waarschijnlijk niet anders zijn, wat erin zou resulteren dat Qualcomm vermoedelijk de Snapdragon 855 zal leveren voor de LG G8 ThinQ. Over de opslagcombinaties is momenteel nog niks te zeggen, anders dan dat er waarschijnlijk minimaal 4 GB RAM-geheugen aanwezig is met 64 GB interne opslag. Ook wordt er verwacht dat LG tijdens MWC 2019 meer laat weten over een vouwbare telefoon, of over een hoesje als add-on met een extra scherm.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business