Nieuws

Biometrische betaalkaartstart-up Zwipe haalt 14 miljoen dollar op

Biometrische betaalkaartstartup Zwipe heeft 14 miljoen dollar aan investeringsgeld binnengehaald voor het commercialiseren van hun Biometrische betaaltechnologie.

“Commercieel zijn we nog niet operationeel, maar we verwachten dat in de tweede helft van het jaar te worden, te beginnen met Europa, en eventueel in het Midden-Oosten.” Dat meldde een woordvoerder van het biometrische betaalbedrijf. Hij voegde er ook aan toe dat het investeringsgeld zou gebruikt worden om het bedrijf te laten schalen, en het zo voor te bereiden op een commerciële release.

Zwipe laat ook weten dat ze misschien wel andere betaalvormen zoals wearables zouden achternagaan, een expansie die het bedrijf in 2020 wil waarmaken.

De biometrische betaaltechnologie wordt momenteel al gebruikt in pilootprogramma’s in Italië, en binnen 10 verschillende banken in het Midden-Oosten. Zwipe verwacht in de eerste helft van dit jaar nog meer trials te lanceren in Europa.

Zwipe lanceerde samen met MasterCard in 2014 al een prototype van zo’n biometrische kredietkaart, een zet waarmee Zwipe Apple’s Touch ID leek te kopiëren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business