Nieuws

Spotify experimenteert met functionaliteit om artiesten te blokkeren

Sommige artiesten kan je echt niet uitstaan. Neem nu (als puur willekeurig voorbeeld) Justin Bieber. Is het dan niet vervelend als je een afspeellijst beluistert op Spotify en plots Justin Bieber door je speakers weerklinkt? Uiteraard skip je meteen dat liedje, maar je hebt nog steeds enkele seconden van Justin Bieber gehoord. Dramatisch, en dat weet Spotify ook. Daarom experimenteren ze met een mogelijkheid om artiesten te blokkeren.

De functionaliteit werd gespot door Thurott. Door te navigeren naar de desbetreffende artiest, zou je via de instellingen vervolgens de artiest kunnen blokkeren. Dit zorgt ervoor dat de artiest niet langer zal worden opgenomen in playlists zoals Discover Weekly, Daily Mixes en bijvoorbeeld toplijsten. Let wel, als een bepaalde track samen met andere artiesten werd gemaakt, zal deze track wel nog te beluisteren zijn.

Opvallend is dat het helemaal niet mogelijk zou zijn om nummers van een geblokkeerde artiest te beluisteren, zelfs niet als je zou willen. In dat geval zou je de artiest eerst moeten deblokkeren.
Het is onduidelijk wanneer de functionaliteit effectief wordt uitgerold. Voorlopig ontkent Spotify zelfs nog dat de functionaliteit überhaupt in de maak is. In 2017 zei het bedrijf reeds dat ze een optie om artiesten te blokkeren hebben overwogen, maar dat idee uiteindelijk toch hebben laten varen.

Op moment van schrijven lijkt de functionaliteit enkel beschikbaar te zijn voor iOS-gebruikers die eveneens lid zijn van Spotify’s testprogramma. Op Spotify op desktop en web is de functionaliteit echter nog niet beschikbaar, ook niet als je tot het testprogramma behoort. Naar alle verwachtingen zal de functionaliteit dus eerst uitrollen naar iOS-gebruikers. Wanneer dat echter gebeurt, is nog koffiedik kijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business