Nieuws

Honor View20 gelanceerd in Europa: eerste high-end smartphone met gat in het scherm

Honor heeft zijn paradepaardje voor 2019 alvast gelanceerd, de Honor View20. Het toestel moet vooral de jongere doelgroep aanspreken: deels door zijn prijsstelling, maar ook door het 'speciale' design.

Honor is het afgelopen jaar met de Honor 10, maar ook met de Honor View10, een flink succes gebleken in China. Inmiddels is het merk, als onderdeel van het Chinese Huawei, ook weer terug aan het trekken naar Europa; voor een lange tijd bracht het bedrijf alleen smartphones uit in een beperkt aantal markten. Inmiddels behoort de Benelux daar ook weer bij, en voor het eerst in jaren brengt Honor dan ook zijn high-end smartphone uit in onze contreien. De Honor View20 mag het voortouw gaan trekken in 2019, op dinsdagmiddag heeft Honor het toestel officieel in Europa gepresenteerd tijdens zijn evenement in Parijs, waarbij ook onze redacteur, Bram, bij aanwezig was. Met de lancering kreeg hij het eerste high-end toestel voor ogen met een gat in het scherm, maar wat weet het toestel verder nog te bieden?

High-end vanbinnen en vanbuiten

Een high-end toestel kan niet zonder de nodige high-end hardware, zo geldt ook voor de View20. Net zoals de Huawei Mate 20 Pro, die eind vorig jaar werd gepresenteerd, bevat de Honor View20 een HiSilicon Kirin 980 SoC, met daarbij 6 GB of 8 GB RAM-geheugen. Voor de opslagcombinaties heb je een aantal verschillende varianten, zo heb je de keuze uit 128 GB of 256 GB interne opslag. Heb je een voorkeur voor het toestel met 256 GB interne opslag, dan krijg je daar ook 8 GB RAM-geheugen bij, terwijl je bij het model met 128 GB-opslag de keuze zal krijgen tussen 6 GB of 8 GB RAM-geheugen. Intern is er een 4.000 mAh batterij terug te vinden die met 22.5W opgeladen kan worden (5V / 4.5A) via de USB-C poort van de View20. Overigens is er ook een audiopoort aanwezig aan de bovenkant van het toestel.

De voorkant van de Honor View20 trekt echter de meeste aandacht, daar is namelijk niet langer een notch terug te vinden. In plaats daarvan is het 6,4-inch LCD-paneel met een Full-HD+ resolutie juist voorzien van een gat in het scherm, oftewel een ‘hole-punch display’. Het ‘gat’ wordt gebruikt om de selfiecamera in te plaatsen, andere sensoren zitten onder het scherm, of in de (kleine) rand boven het scherm – daar zit overigens ook de luidspreker voor telefoongesprekken. Om nog terug te komen op de selfiecamera van de Honor View20, het gaat om een 25 MP-exemplaar met f/2.0 aperture. Het wordt dan ook pas interessant aan de achterkant waar zich twee sensoren bevinden, één 48 MP-sensor met een f/1.8 aperture en 0.8-micron pixels, de tweede camera is extra speciaal: het gaat namelijk om een 3D TOF-sensor. Met de TOF-sensor kan je 3D-objecten samenstellen, maar de 3D-sensor kan ook werken voor Augmented Reality-toepassingen.

Verkrijgbaarheid in de Benelux

Honor is, in vergelijking met Huawei, een broer gericht op de ‘jongere’ gebruikers. De smartphonefabrikant probeert deze doelgroep te bereiken door het bieden van nieuwe functies, maar ook het design en zijn prijsstelling moeten daaraan bijdragen. Het toestel zal verkrijgbaar zijn in drie kleuren: zwart, rood en blauw. Alle varianten zijn gemaakt met een zeer speciale technologie waarbij de glazen achterkant een driehoekpatroon verkrijgt als je hem in het licht beweegt. De prijsstelling is echter waar Honor de race gaat winnen, de View20 zal namelijk 29 januari 2019 lanceren in de Benelux voor 549,90 euro, daar krijg je het basismodel met 6 GB RAM-geheugen en 128 GB interne opslag voor. Of het ook zo’n succes blijkt te zijn als het klinkt, moet blijken uit de testen die Bram uit gaat voeren op zijn toestel, daar zal je volgende maand vermoedelijk meer over horen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business