Nieuws

Tesla’s krijgen weldra toegang tot ‘waakmodus’

Een premium voertuig zoals een Tesla, trekt vaker mensen met slechte bedoelingen aan. De nieuwe waakmodus moet hier weldra bij helpen.

Zoals met de regelmaat van de klok gebeurt, kondigde Elon Musk op Twitter alweer een nieuwigheid aan voor zij die in het bezit zijn van een Tesla. Deze keer gaat het om een ‘Sentry Mode’ die mogelijke dieven en vandalen moet afschrikken.

Nee, het gaat jammer genoeg niet om rode LED’s die de Tesla’s op KITT uit Knight Rider gaan doen lijken (hoewel we dat absoluut wel willen zien), maar naar alle waarschijnlijkheid zal de dashcam van het voertuig na de update ook gebruikt kunnen worden als er niemand in de wagen zit. Indien correct, zou dit nauw aansluiten bij de 9.0 software-update die in oktober uitkwam en eigenaars de mogelijkheid gaf om de ingebouwde camera’s van het voertuig als dashcam te gebruiken.

Veel meer valt er uit de 66 tekens in de tweet van Musk niet te halen, maar een systeem zoals dit zal meer dan welkom zijn bij Tesla-eigenaars. In San Francisco bijvoorbeeld lieten al verschillende bestuurders weten zich geviseerd te voelen wanneer het gaat over inbraken in hun wagens. De huidige generatie Tesla’s heeft immers geen sensoren die detecteren of een raam gebroken is, waardoor inbraken veelvoorkomend zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business