Nieuws

Microsoft Edge en NewsGuard gaan strijd aan met fake news

In Microsoft Edge voor Android en iOS heb je nu de mogelijkheid om NewsGuard te activeren, zo weet je sneller of een site betrouwbare informatie bevat of niet.

Nadat andere grote techbedrijven reeds begonnen zijn met de strijd tegen fake news, gaat ook Microsoft meedoen via zijn mobiele Edge browser. Om dat zo optimaal mogelijk te doen, is het bedrijf een samenwerking aangegaan met NewsGuard, een browserextensie die de betrouwbaarheid van een website aangeeft.

NewsGuard evalueert websites op basis van verschillende criteria en geeft hen dan een rating. Groen, als de content op de website in orde is en dus, voor zover de auteur dit weet natuurlijk, accuraat is. Rood, als de website er meermaals op betrapt wordt op het verspreiden van fake news, maar ook als hij niet transparant genoeg is in het aanduiden van welke content advertenties zijn, kan dat een impact hebben op de rating.

NewsGuard toont duidelijk aan wanneer een website niet te vertrouwen is. Het groene vinkje is van een antivirusprogramma.

NewsGuard is al een tijdlang beschikbaar voor de desktopversie van Edge (en Chrome, Firefox en Safari), maar belangrijk om weten is dat het nu ook als optionele extensie is toegevoegd aan de mobiele versie van de browser. Iedereen die Edge gebruikt, kan NewsGuard vanaf vandaag gebruiken door in de instellingen van de app op zoek te gaan naar het onderdeel nieuws ratings en daar NewsGuard aan te zetten. Beter had natuurlijk geweest als de extensie standaard al aan stond en men niet in menu’s moest gaan zoeken naar de optie, maar het is een stap vooruit.

 

NewsGuard in Edge Mobile

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business