Nieuws

Samsung begint massaproductie 15,6 inch OLED-schermen midden februari

Wie van plan is een nieuwe laptop aan te kopen wacht misschien best even tot de prijs van OLED-schermen daalt. Samsung draagt alvast zijn steentje bij.

Begin deze maand kwamen we al te weten dat Samsung van plan is OLED-schermen voor high-end laptops te gaan produceren en vandaag weten we dat de productie daarvan midden februari van start zal gaan.

OLED-schermen vind je momenteel nog niet snel terug in laptops en al zeker niet in het 15,6 inch-formaat in combinatie met een 4K-resolutie, zoals Samsung ze wil gaan produceren. De helderheid van die panelen gaat van 0,0005cd/m² tot 600cd/m² en het voldoet dus aan de DisplayHDR-standaard van VESA .

Momenteel beperkt het aanbod zich tot toestellen zoals de Alienware 13 R3 van Dell, die een 13 inch-scherm heeft, de Lenovo X1 Yoga (14 inch), Lenovo Yoga C730 (wel 15,6 inch) en de HP Spectre x360 (15 inch). Ook Razer gaat OLED-schermen gebruiken in zijn nieuwste generatie Razer Blades. In de toekomst zullen daar waarschijnlijk een hoop nieuwe modellen én merken bijkomen naarmate OLED-schermen populairder worden. Tegelijkertijd zal de prijs dan ook wat dalen, want momenteel zijn ze nog gevoelig duurder dan alternatieven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business