Nieuws

Twitter krijgt “Originele Tweeter” label

Twitter test de toevoeging van een nieuw label dat moet zorgen voor extra duidelijkheid over wie een conversatie begonnen is.

Twitter blijft aan de lopende band nieuwe features introduceren. Zo schreven we gisteren al over de vernieuwde webinterface voor de sociale mediasite, inclusief emoji-knop, en nu komt daar ook het “Originele Tweeter”-label bij.

De fervente Twitteraars zal het fenomeen wel herkennen, je scrollt door een thread en nadat verschillende mensen beginnen deelnemen aan de conversatie wordt het nogal verwarrend wie nu juist wie is. Vaak ben je ook enkel geïnteresseerd in extra reacties van de persoon die het originele bericht de wereld in stuurde.

Een andere probleem dat vaak voorkomend is op het platform zijn de accounts die zich voordoen als de originele tweeter. Je hoeft maar een tweet van Elon Musk op te zoeken en je vindt al snel een reactie daarop, ook van “Elon Musk” en met dezelfde profielfoto, maar met een andere gebruikersnaam. Deze spamaccounts doen alsof ze Elon zijn en promoten dan wedstrijden, vaak met betrekking tot cryptocurrency. Het gaat soms zo ver dat ze geverifieerde accounts hacken om toegang te krijgen tot het blauwe vinkje en daardoor nog echter te lijken.

Twitter liet aan TechCrunch weten dat het doel van het bedrijf is om publieke conversaties te motiveren en dat het toevoegen van extra context aan die gesprekken daar een belangrijk onderdeel van is.

Momenteel is de functionaliteit uitgerold naar een klein aantal iOS- en Androidgebruikers dus verwacht ze nog niet in jouw app. Als de test echter succesvol blijkt, kan je ze wel verwachten en dan waarschijnlijk als deel van een grotere betatest door Twitter om verschillende nieuwe functies uit te proberen, zoals online statusindicatoren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business