Nieuws

Tinder treft schikking in rechtzaak over leeftijdsdiscriminatie

Het is even slikken voor datingapp Tinder, in een rechtszaak over leeftijdsdiscriminatie trof het bedrijf een schikking van meer dan 20 miljoen euro.

Je zal maar dertig jaar of ouder zijn, single en in de Amerikaanse staat Californië wonen. Blijkt immers dat datingapp Tinder zijn oudere gebruikers dubbel zoveel aanrekende als de 18-29-jarigen die de dienst gebruikten. Genoeg voor schuldeiser Lisa Kim om in april een rechtszaak aan te spannen in naam van naar schatting 230.000 gebruikers. Het resultaat daarvan is een schikking die Tinder zo’n 23 miljoen dollar gaat kosten.

Het probleem hier was dat Tinder een bedrag van 9,99 dollar aanrekende aan jonge gebruikers en 19,99 dollar aan oudere. Tinder zag hier geen graten in en verdedigde zich door de vergelijking te maken met studentenabonnementen zoals die ook door Spotify en Adobe worden aangeboden. Twintig dollar zou immers te hoog zijn voor mensen in die leeftijdscategorie.

De staat Californië was met die redenering niet akkoord en het resultaat is een gepeperde rekening voor Tinder. Eerst en vooral moet de datingapp 11,5 miljoen dollar uitbetalen aan iedereen die deel uitmaakt van de rechtszaak. Met andere woorden, elke Tinder Plus of Gold gebruiker uit Californië die na 2 maart 2015 een abonnement heeft gehad zal 50 dollar ontvangen. Daarbovenop komt nog eens een bedrag van 5,75 miljoen dollar of zo’n 25 dollar per persoon. Gebruikers kunnen dit opvragen als cash of in de vorm van 25 Super Likes. In de toekomst zal Tinder tenslotte ook zijn prijzen aanpassen, wat in de rechtszaak eveneens een waarde meekreeg van 5,75 miljoen dollar.

Wij vragen ons alvast af wie er liever 25 Super Likes heeft dan 25 dollar.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business