Nieuws

Apple voert nieuwe regels in voor in-app abonnementen

Goed nieuws voor gebruikers van de Apple App Store, het wordt vanaf nu makkelijker om te zien hoeveel een abonnement je gaat kosten.

Met een update van de richtlijnen voor app-ontwikkelaars, die het bedrijf op hun ontwikkelaarsblog heeft geplaatst, wil Apple het duidelijker maken voor consumenten hoeveel zij exact moeten betalen voor een abonnement op hun favoriete app. Prijzen moeten vanaf nu prominent getoond worden in het design van de app.

Met deze wijzigingen hoopt Apple verwarrende en misleidende abonnementsformules de wereld uit te helpen. Soms is het immers niet duidelijk genoeg waar je nu juist akkoord met gaat. Zo zijn er apps die bij een jaarabonnement ineens het volle bedrag aanrekenen, terwijl andere dan weer maandelijkse betalingen vragen.

Wat dan weer minder prominent getoond moet worden, zijn promotionele kortingen die je als consument kan krijgen door voor langere tijd een abonnement te nemen. Hetzelfde geldt voor gratis trials, ook daar moet duidelijk aangegeven worden hoeveel er betaald moet worden na het verlopen van de proefperiode.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business