Nieuws

Twitter test nieuwsbriefing voor ‘s ochtends

De zoveelste update voor Twitter brengt ons deze keer een ochtendbriefing met het belangrijkste nieuws van de voorbije dag én nacht.

Het regent nieuwe mogelijkheden op Twitter en de laatste daarvan is een “goedemorgen briefing” die verschijnt als je een tijdlang niet op Twitter aanwezig bent geweest. Dit doet sommigen misschien al onmiddellijk denken aan die andere functionaliteit die je tweets laat zien die je mogelijk gemist hebt. Het verschil met deze briefing zit hem in het feit dat het zich meer richt op belangrijke nieuwsitems.

Volgens Wally Gurzynski, Product Manager bij Twitter, moet deze update mensen helpen om dat nieuws te zien waar hun vrienden het over hebben gehad terwijl zij er niet waren. Hoe het algoritme deze nieuwsitems kiest, is niet meteen duidelijk, maar het is te hopen dat er rekening wordt gehouden met de aanwezigheid van fake news op het socialmediaplatform. Het volledige statement van Gurzynski vind je hieronder.

“People come to Twitter every day to catch up on what’s happening and all the surrounding conversation. With this update, we’re making it easier for people to see the news and stories their followers have been discussing while they’ve been away – right at the top of their timeline.”

Kijk dus zeker even je Twitter-app na op de aanwezigheid van deze update, het gaat immers om een test waarvoor een beperkt aantal accounts geselecteerd werd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business