Nieuws

Persafbeeldingen Samsung Galaxy S10 en S10+ staan volledig in de spotlight

Er lijkt ergens een waterleiding vol met persafbeeldingen geklapt te zijn. Via onder andere WinFuture en 91Mobiles zijn persafbeeldingen van de Galaxy S10 en S10+ gelekt, er staat inmiddels wel vast wat we in februari gaan zien tijdens Samsungs evenement.

Samsung zal de Galaxy S10 en S10+ lanceren op 20 februari aanstaande. Er zijn dus nog 19 dagen te gaan voordat het evenement van start zal gaan. Tegelijkertijd lijkt er een (groot) lek te zijn ontstaan in de kabel. Eerder in het jaar waren er namelijk al duidelijke afbeeldingen van de Samsung Galaxy S10 en S10+ te zien, in dat geval ging het niet eens meer om renders, maar juist om echte foto’s van het toestel. Nu we de laatste weken voor de onthulling binnentreden zijn er wederom afbeeldingen van het toestel gelekt. Het gaat niet om een klein lek, zowel 91Mobiles als WinFuture kregen namelijk de beschikking over de gelekte persfoto’s. Neem de lekken zoals altijd met een korreltje zout, maar het vermoeden gaat dat het officiële persafbeeldingen van zijn. Het is nu afwachten op het evenement voor de functies van het toestel; hoe de toestellen er uit gaan zien, mag echter geen verrassing meer zijn.

Samsung Galaxy Note 9-design

Aan de achterkant van de Samsung Galaxy S10 en S10+ zien we een Galaxy Note 9, maar dan zonder vingerafdrukscanner. Bij de Samsung Galaxy S10, S10 (Lite?!) en S10+ zullen de camera’s horizontaal gepositioneerd worden. In de gelekte persafbeeldingen wordt bevestigd dat er in het geval van de duurste toestellen drie camera’s aanwezig zullen zijn. Van het kleinere toestel zijn er ditmaal geen afbeeldingen meer gelekt; toch is het vrij zeker dat de vermoedelijke S10e / Lite twee camera’s heeft. Natuurlijk is de flash weer terug, evenals de hartslagsensor naast de camera’s voor de fitness-fans. Aan de voorkant zijn de verschillen tussen de ‘standaard’ S10 en S10+ wel wat groter. Zo bevat enkel de S10+ twee selfiecamera’s in de ‘Infinity-O’ notch. De afbeeldingen die via WinFuture beschikbaar zijn gekomen, accentueren goed het verschil in formaat tussen de twee smartphones (6,1-inch (S10) en 6,4-inch (S10+)).

Beeld: 91Mobiles / de Samsung Galaxy S10+ in zijn volle glorie.

Gezien de missende vingerafdrukscanner aan de achterkant kunnen we ervan uitgaan dat deze zich voortaan in het AMOLED-scherm bevindt. Het is nog niet bekend of het gaat om een optische of ultrasonische vingerafdruksensor. Tegelijkertijd weten we al wel dat het AMOLED-paneel een resolutie zal hebben van 2960 x 1440P. Gezien de geschiedenis bij Samsung zullen beelden echter in Full-HD ‘geladen’ worden om rekenkracht voor de grafische processor te besparen. Om de grafische rekenkracht te leveren is er een Exynos 9820 SoC aanwezig in combinatie met 6, 8 of 12 GB RAM-geheugen. Vermoedelijk zal enkel de S10+ de beschikking krijgen over een optie voor 12 GB RAM, de andere toestellen zijn gelimiteerd tot 8 GB RAM-geheugen. Voor de interne opslag is er de keuze uit 128, 512 en 1 TB opslag, waarbij de laatste optie wederom is voorbehouden aan de Samsung Galaxy S10+. Prijzen starten bij 799 euro voor de S10e of Lite en lopen op tot ongeveer 1.600 euro voor de S10+ met 12 GB RAM-geheugen en 1 TB opslag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business