Nieuws

Komt er een nieuwe Nintendo Switch in 2019?

Nintendo werkt naar verluidt aan een nieuw model van de super populaire Switch dat er al in 2019 aankomt. Dit kan je verwachten.

Dat de Nintendo Switch de gameproducent geen windeieren gelegd heeft is zeker. De Switch was sinds het moment van zijn lancering in maart van 2017  een overdonderend succes en verkocht wereldwijd ondertussen meer dan 32 miljoen exemplaren. Tijd dus voor Nintendo om aan de slag te gaan en een nieuwe versie van de console te ontwikkelen. Volgens bronnen komt die er al aan in 2019.

Gestroomlijnder

Het nieuws verscheen in een rapport van het Japanse Nikkei. Het zou gaan om een meer gestroomlijnd model van de huidige Switch. Dat betekent dat er enkele van de huidige features zullen ontbreken, maar ook dat het toestel draagbaarder wordt. Een rechtstreeks gevolg daarvan zou dan weer zijn dat de uiteindelijke verkoopprijs lager komt te liggen, ongetwijfeld interessant voor zij die de huige prijs van zo’n 300 euro te hoog vinden.

Weg met het Switch docking station

Wie er eens over nadenkt ziet zelf al enkele mogelijke manieren waarop Nintendo de kost naar beneden kan halen. De huidige Switch heeft best wel grote schermranden. Een vermindering daarvan zou het toestel zeker aangenamer maken om onderweg te gebruiken. Vervolgens is er ook nog de aanwezigheid van het huidige docking station, dat eveneens als oplader dient.

Iedereen gebruikt zijn Switch anders natuurlijk, maar persoonlijk merk ik dat ik dit dock zelden gebruik omdat je de console ook gewoon kan opladen met een USB-C kabel en ik vooral onderweg speel. Nintendo kan het dock dus weglaten en apart aanbieden als het bedrijf die richting zou willen uitgaan (een dock kost momenteel 90 euro). In het verleden kreeg men zo bijvoorbeeld ook al geen oplader bij de 3DS XL.

Benieuwd dus wat Nintendo voor ons in petto heeft in 2019.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business