Nieuws

Porsche SE investeert 50 miljard dollar in elektrische en autonome wagens

Wagenfabrikanten zetten steeds meer in op elektrisch rijden. Ook Porsche SE heeft enkele miljarden hiervoor opzij gelegd.

Op een persconferentie werd eerder vandaag het een en ander duidelijk over de plannen die Porsche SE heeft op het vlak van elektrificatie. Zoals je uit de naam kan afleiden, is Porsche SE het moederbedrijf van de wagenfabrikant Porsche, maar ook van o.a. Volkswagen en Audi. Nu er meer informatie is over de budgetten voor elektrificatie en autonome wagens, hebben we een beter zicht op wat we de komende jaren mogen verwachten.

 

50 miljard

Philipp von Hagen, bestuurslid van Porsche SE, wist te vertellen dat het bedrijf tot 2024 50 miljard dollar heeft vrijgemaakt voor elektrisch rijden, autonome wagens en mobiliteitsdiensten. Op het eerste gezicht lijkt dat een enorm bedrag, maar in verhouding met de andere investeringen van het bedrijf gaat het hier slechts om een derde van alle investeringen. Von Hagen windt er geen doekjes om en geeft toe dat Porsche SE zich niet vol overgave inzet op elektrificatie. De grootste opbrengsten komen momenteel nog uit de wagens met traditionele aandrijvingen, waardoor het een risico zou zijn om het overgrote deel van het budget te gebruiken voor elektrificatie.

Von Hagen zelf maakt tot slot duidelijk dat hij nog twijfels heeft aan de markt van elektrische wagens: “Ik geloof sterk dat elektrificatie consumentenwagens beter kan maken. Maar zullen mensen de voertuigen kopen?”

Als we kijken naar de cijfers in België, dan kunnen we niet anders dan hem gelijk geven aangezien elektrische wagens amper 2% uitmaken van alle personenwagens. Hoe je het ook draait of keert, elektrische wagens blijven sterk in de minderheid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business