Nieuws

Huawei P30 en P30 Pro verschijnen eind maart in Parijs

Huawei heeft met de P20-series behoorlijke stappen gezet in design en de kwaliteit van zijn camera’s op smartphones. Eind maart verschijnen de nieuwe Huawei P-series smartphones, kunnen ze de innovatie voortzetten?

Het Mobile World Congress is nog niet geweest, maar toch wordt er door velen al uitgekeken naar de onthulling van de Huawei P-series smartphones voor 2019. Eerst ging er nog het vermoeden dat de P30-serie tijdens het MWC gelanceerd zou worden, maar het is nu duidelijk dat dit niet het geval zal zijn. Dat is ook geen enorme verrassing; vorig jaar werd de Huawei P20-serie tevens tijdens een losstaand evenement eind maart gelanceerd. De Chinese fabrikant grijpt ook ditmaal terug naar een lancering in maart. Het bedrijf heeft gekozen voor een lancering in Parijs, dezelfde stad als waar het vorig jaar de P20-series lanceerde.

Huawei P30-series?!

In een bericht op het Poolse Telix schrijft de Chinese smartphonefabrikant over de onthulling van de (vermoedelijke) P30-series. In het bericht staat de vermelding van een onthulling ‘eind maart in Parijs’, wanneer dat precies zal zijn is nog niet bekend. Veel details over het toestel zijn er voorlopig ook nog niet. Huawei introduceerde midden oktober 2018 nog de Mate 20-series. In veel gevallen maakt de P-series gebruik van dezelfde SoC, in dit geval gaat het dan om de HiSilicon Kirin 980. Voor de rest van de configuratie, zoals opslag en RAM-geheugen, verwacht ik geen grote wijzigingen. Huawei laat zijn P-series smartphones echter al sinds het begin differentiëren op het gebied van camera’s en het design van de toestellen.

Camera- en designvernieuwingen

Huawei introduceerde met de P20-series de eerste smartphones met een 40 MP-camera sinds een lange tijd. Er is nog altijd geen informatie uitgelekt over de camerasensoren van de P30-series. Je kan er echter vanuit gaan dat er een aantal grote vernieuwingen aanwezig zullen zijn. Ook weet Huawei met het design te spelen op zijn P-series smartphones, zo kreeg de P20-serie voor het eerst gradiënt kleuren mee op de glazen achterkant. Over de naam van de nieuwe serie is officieel nog geen informatie beschikbaar, toch kan je er vanuit gaan dat het zal gaan om de Huawei P30-series, als opvolger van de P10 en P20-series. Voor grote onthullingen is het nu eerst nog afwachten tot MWC 2019, daar krijgen we de vouwbare telefoon van Huawei met 5G-ondersteuning te zien. De kans is groot dat daar ook ‘plots’ een teaser verschijnt voor de nieuwe P-series smartphones…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business