Nieuws

Apple neemt maatregelen tegen apps die screenshots maken

Gisteren berichtten we over een nieuwe verontrustende privacykwestie bij Apple. Verschillende apps maakten namelijk screenshots zonder de gebruiker hierover in te lichten. Apple meldt nu dat er zal worden opgetreden.

De kwestie kwam gisteren naar buiten via TechCrunch, dat de informatie ontving van The App Analyst. Meerdere apps, waaronder Air Canada, Hollister, Abercrombie & Fitch, Expedia en meer maakten zomaar screenshots die vervolgens op eigen servers werden bewaard of die van het gespecialiseerde platform Glassbox. Gebruikers werden niet ingelicht over deze manier van werken en op de screenshots waren er soms zelfs kredietkaartgegevens of wachtwoordinformatie te zien.

Apple meldt tegenover TechCrunch dat ze ondertussen contact hebben opgenomen met de desbetreffende ontwikkelaars. De ontwikkelaars moeten duidelijk aangeven dat er screenshots worden gemaakt. Een andere optie is natuurlijk om de code die de screenshots maakt volledig weg te halen uit de app. Wanneer dit niet gebeurt, zal Apple de app verwijderen uit de App Store. De ontwikkelaars zouden minder dan een dag de tijd hebben om hun applicatie bij te werken, dat blijkt uit een bericht van een ontwikkelaar tegenover TechCrunch.

Glassbox, het platform dat ontwikkelaars in staat stelt om de screenshots te maken, is ook beschikbaar op Android. Het is dus nog de vraag of Google ook zo streng zal optreden tegen ontwikkelaars die er gebruik van maken. In het beleid van de Google Play Store, staat wel aangegeven dat het verboden is om heimelijk informatie te verzamelen over het toestel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business