Nieuws

OnePlus laat prototype 5G-smartphone zien tijdens MWC 2019

OnePlus liet tijdens de Qualcomm Snapdragon Tech Summit een prototype zien van zijn 5G-smartphone. Tijdens het Mobile World Congress is er naar verluid een werkende 5G-smartphone van OnePlus om mee te gamen.

Eind vorig jaar kondigde Qualcomm aan dat zijn 5G X50-modem klaar was om in productie te gaan. OnePlus liet tijdens het ‘Snapdragon Tech Summit’ weten dat het bedrijf zich snel klaar zou maken om zijn eerste 5G-smartphones te produceren. Wanneer de eerste 5G-smartphone voor het eerst te zien zou zijn werd nog niet bekend; al was er in december al wel een prototype aanwezig. Het toestel dat getoond werd, was niet geschikt om in de verkoop te gaan. Inmiddels zijn we bijna drie maanden verder en maakt de Chinese fabrikant zich op om een werkend prototype te tonen aan de pers tijdens het Mobile World Congress. OnePlus heeft een uitnodiging hebben verstuurd om: “5G-gaming te ervaren op een 5G-smartphone van OnePlus.”

Eerste prototype van de OnePlus 5G-smartphone uit december 2018.

OnePlus heeft, net zoals voorgaande jaren, geen eigen stand op het Mobile World Congress. In plaats daarvan maakt OnePlus het mogelijk om op de Qualcomm booth de 5G-prototype van OnePlus uit te proberen. Het gaat zoals gezegd nog om een prototype, veel van het design zal er vermoedelijk niet te zien zijn. Ook wordt uit de uitnodiging duidelijk dat OnePlus geen aankondigingen zal doen tijdens MWC 2019, dat zal voorbehouden zijn aan losstaande evenementen later in de eerste helft van het jaar. Wat ook interessant is dat blijkt uit de uitnodiging, is de lichte focus op gaming bij het 5G-prototype. Het is moeilijk om te zeggen of OnePlus zich ook meer op (mobiele) gamers gaat richten met deze smartphone, maar het moet in elk geval mogelijk zijn via nieuwe 5G-netwerken.

OnePlus 5G-smartphone in België?

Wanneer we de 5G-smartphone van OnePlus eindelijk uit zijn prototype-fase zien, is nog niet bekend. Gezien OnePlus er (afdoende) vertrouwen in heeft om de smartphone tijdens MWC te tonen, zal het niet al te lang meer duren. XDA-Developers geeft aan dat de 5G-smartphone eind mei al beschikbaar moet zijn in het Verenigd Koninkrijk, met EE als ‘launch partner’. Of de smartphone ook de Benelux zal bereiken, is nog moeilijk te voorspellen.

5G lijkt namelijk voorlopig niet beschikbaar te zullen zijn in onze contreien, daarmee is de kous af wat betreft de ‘speciale’ functionaliteit van de telefoon. Daarbij mag ik de toespraak van Pete Lau, CEO van OnePlus, over de prijsverhoging niet vergeten. Het toestel zou tot 200 of 300 dollar duurder zijn in vergelijking met de huidige standaard voor OnePlus. Er verschijnt overigens ook een opvolger van de OnePlus 6T. Gezien de huidige release cycle is het mogelijk dat de OnePlus 7 zo tegen juni in de digitale winkelschappen ligt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business