Nieuws

Xiaomi geeft officieel bericht vrij betreffende zijn vouwbare smartphone

Xiaomi is net zoals LG, Samsung en Huawei, bezig met zijn vouwbare smartphone. In een nieuw bericht bevestigt het bedrijf de komst, samen met de bevestiging voor het ‘dual-fold’ vouwbare scherm.

Xiaomi is druk bezig met zijn vouwbare smartphone, dat werd een aantal weken terug al duidelijk toen er video’s verschenen van een prototype. Tegelijkertijd gaf Xiaomi al aan dat het gebaseerd op de vraag uit zijn community het besluit zou nemen of het de telefoon wel of niet zou produceren. Via LetsGoDigital is er een officieel bericht van Xiaomi’s Global PR-team over de vouwbare telefoon verschenen. In het bericht wordt er gesproken over de complexiteit van het ontwikkelen van de vouwbare telefoon. Zo werkt Xiaomi samen met veel partners om de onderdelen te fabriceren. Het scherm, een flexibel OLED-paneel, wordt in een samenwerking met een ‘productiepartner’ gemaakt, het vermoeden gaat uit naar Samsung. Wanneer het toestel zal verschijnen is niet bekend.

https://www.youtube.com/watch?v=w3-aDOMI6Mk

In het bericht wordt gesproken over de componenten van de telefoon die Xiaomi zelf zal ontwikkelen; het gaat dan om het design en de ‘vouwconstructie’. MIUI zal het bedrijf ook zelf aanpassen om goed te werken met een vouwbare smartphone. Android is in de basis nog verre van geschikt om te werken op een vouwbare smartphone, zo hebben we gezien bij de Royole FlexPai. Daar komt nog bij dat Xiaomi het anders aan zal pakken dan de meeste fabrikanten. In plaats van een enkel punt om de smartphone te vouwen, zal de gebruiker de mogelijkheid hebben om het scherm aan beide zijden te buigen. Het artikel van LetsGoDigital geeft ook een aantal renders weer die de vouwbare smartphone van alle kanten laat zien.

Beeld: LetsGoDigital

Het is duidelijk dat de renders niet de userinterface weergeven die Xiaomi zal gebruiken voor zijn eigen smartphone. Wel wordt uit de renders onder andere duidelijk dat er geen camera aan de voorkant van de smartphone zal zitten. Dit bleek eerder al uit de video’s van Xiaomi. Verder lijkt er aan de bovenkant een aan-/uitknop te zitten, terwijl een USB-C-poort zich aan de onderkant heeft gehuisvest. Waarschijnlijk zit de camera aan de achterkant van het toestel, en kan je deze alleen bedienen als er een deel van het scherm is uitgeklapt. Tenslotte zou er worden nagedacht over twee verschillende namen: ‘Xiaomi Dual Flex’ en ‘MIX Flex’. Of een van deze namen echt gebruikt gaan worden is afwachten tot de onthulling in de nabije toekomst. Dat geldt voor alle details, het gaat nu enkel om verwachtingen voor de vouwbare smartphone.

Beeld: LetsGoDigital

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business