Nieuws

Nieuwe WhatsApp Beta brengt vernieuwd instellingenmenu

Voor het laatst ontving WhatsApp grote wijzigingen aan zijn uiterlijk in 2019. Drie jaar na dato ontvangt WhatsApp Beta op Android met versie 2.19.45 een geheel vernieuwd instellingen-menu.

Als je in de WhatsApp Beta-groep zit op Android, dan heb je sinds gisteravond een geheel nieuw menu om al je instellingen in te bekijken en aan te passen. Net zoals in de nieuwste Android-versies het geval is in het instellingenmenu, zie je in de WhatsApp-beta onder het ‘hoofdmenu-item’ ook de submenu’s. In het verleden moest je gokken welke submenu’s waar onder vielen, dat is niet meer het geval. Verder zijn de wijzigingen voornamelijk op het uiterlijk gericht, waardoor alles een stuk georganiseerder oogt. Maar, zoals we zullen zien bij het kopje ‘dataverbruik’, is alles ook wat makkelijker en sneller af te lezen.

Beeld: TechPulse / de icoontjes zijn wat lichter geworden en submenu’s zijn zichtbaar.

Het is voor het eerst sinds 2016 dat het uiterlijk weer een grote wijziging mag ontvangen. Toentertijd kreeg WhatsApp eindelijk een likje Material Design, na jarenlang het Holo-design van Android gebruikt te hebben. Echt grootste wijzigingen zijn er niet, maar het geeft de app over het algemeen wel een meer verbonden gevoel. Om te beginnen zijn alle icoontjes nu in een kleur, een lichtere pastelvariant groen. Verder zijn alle checkboxes uit het instellingenmenu verdwenen. In de Android-richtlijnen staat al jaren dat van ontwikkelaars wordt verwacht dat deze worden vervangen door de nieuwe ‘switches’. Alle grijze informatieteksten zijn inmiddels verdwenen, deze staan voortaan bij de instellingen zonder omlijning.

Beeld: TechPulse / WhatsApp weergeeft nu duidelijker je dataverbruik binnen de applicatie.

Uiteindelijk liggen de grootste wijzigingen bij het ‘Network Usage’-scherm, waarbij alles inmiddels weer goed te overzien is. Voorheen moest je door alle tekst heen filteren om de gegevens te vinden die je nodig hebt. Met de nieuwe grafieken voor de zes ‘groepen’: calls, media, Google Drive, messages, status en roaming. Het laatste kan natuurlijk handig zijn als je in het buitenland bent en je datagebruik binnen de perken moet houden. Er zitten nog een paar grote wijzigingen aan te komen, zo zou WhatsApp voor Android onder andere ondersteuning krijgen voor ontgrendeling met een vingerafdrukscanner. Als je deze functies snel uit wil proberen in de toekomst, dan kan je je het beste via de Play Store aanmelden voor het WhatsApp Beta-programma.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business