Nieuws

Xiaomi Mi 9 wordt gelanceerd op 20 februari

Xiaomi bracht vorig jaar met zijn achtste verjaardag de Mi 8 uit. In 2019 viert het bedrijf zijn negende verjaardag met de Mi 9, die net voor MWC 2019 zal verschijnen: op 20 februari aanstaande.

Xiaomi bracht aan het begin van 2018 de Mi 8 en Mi 8 Explorer Edition uit in China. Toentertijd was het voor de Chinese smartphonefabrikant tijd om zijn achtste verjaardag te vieren. Het is nog niet zo ver, maar het zal niet lang meer duren voordat de 9e verjaardag gevierd mag worden. Xiaomi maakt zich in elk geval al gereed met de lancering van de Xiaomi Mi 9 op 20 februari. Dat is, misschien niet zo verrassend, ook de dag waarop Samsung zijn high-end Galaxy S10-serie uit de doeken zal doen. Wat Xiaomi precies zal laten zien is echter nog niet bekend, geruchten spreken in elk geval over een Mi 9-toestel. Tegelijkertijd zou Xiaomi ook meer duiding kunnen geven over zijn vouwbare telefoon.

Beeld: Xiaomi Today / Uitnodiging voor het Xiaomi evenement op 20 februari.

Via Xiaomi Today is het gerucht over het nieuwe toestel verschenen. De website toont een uitnodiging voor Xiaomi’s evenement in Peking op 20 februari. Wat er precies op de uitnodiging staat durf ik niet met volledige zekerheid te zeggen … hoe goed mijn talenkennis ook mag zijn, Chinees valt daar (nog) niet onder. De Chinese fabrikant zou in de uitnodiging in elk geval aangeven dat het ‘om het mooiste Mi-toestel ooit gaat’. Het een toestel heeft in ieder geval erg dunne schermranden, als we uit kunnen gaan van de beschikbare foto’s. De dunne randen worden mogelijk gemaakt door het toepassen van een waterdruppel-notch, helaas is de Infinity-O-notch nog niet bij Xiaomi terechtgekomen. 

Drie camera’s voor de Mi 9

Aan de achterkant van de vermoedelijke Xiaomi Mi 9 zien we drie camera’s terug. Volgens eerdere geruchten zou het gaat om één 48 MP-sensor, gecombineerd met nog een 12 MP-sensor. Dat is nog niet alles, er zou namelijk ook een TOF 3D-sensor aanwezig zijn; zo’n vergelijkbare sensor hebben we eerder gezien bij de OPPO RX17 Pro. Over de interne specificaties hoef je je hedendaags geen zorgen meer te maken bij een high-end smartphone. Zoals je mag verwachten heeft de Mi 9 een Qualcomm Snapdragon 855 SoC aan boord. Daarbij krijgt de consument de keuze uit 6- of 8 GB RAM met 128 of 256 GB-opslaggeheugen. Voor de stroomvoorziening is er een 3.500 mAh-batterij aanwezig, iets groter dan de 3.400 mAh-variant in de Mi 8 die vorig jaar verscheen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business