Nieuws

Samsung lanceert gloednieuwe Galaxy Tab S5e tablet

Een nieuwe tablet van Samsung hadden we niet meteen verwacht twee weken voor MWC. En toch krijgen we nu de Galaxy Tab S5e te zien.

Tussen alle lanceringen van supersnelle smartphones, gigantische televisies en krachtige laptops zou je bijna vergeten dat er nog zoiets als een tablet bestaat. Bij Samsung zijn ze dat duidelijk nog niet vergeten want op amper twee weken van het Mobile World Congress worden we verwend met de nieuwe Galaxy Tab S5e.

Of het een slimme beslissing is om een gloednieuwe tablet te lanceren in een tabletmarkt die al even geen groei meer vertoont, laat ik even achterwege hier. Hier gaat het om het eindresultaat dat Samsung ons presenteert. Met de Galaxy Tab S5e zet Samsung vooral in op de gemiddelde consument die de tablet gebruikt voor entertainment.

Zo heeft de tablet een grootte van 10,5 inch, een metalen body van 5,5mm dun en een gewicht van 400 gram. De levensduur van de 7.040mAh-batterij kan daarnaast oplopen tot 14,5 uur en is geoptimaliseerd voor browsen, streamen, gamen en werken. De Immersive sAMOLED Display zorgt voor prachtige beelden in UHD 4K (3840 X 2160 pixels) met een frameratio tot 60 fps. Qua werkgeheugen en opslag zien we een versie terug met 4GB werkgeheugen en 64GB opslag, en een versie met 6GB werkgeheugen en 128GB opslag. Je kan bij beide modellen het geheugen uitbreiden met een microSD-kaart van maximaal 512GB. Op cameravlak zien we vooraan een exemplaar terug met 8MP en achteraan eentje met 13MP.

Bixby? Bixby.

De Galaxy Tab S5e is tegelijk de eerste tablet met de verbeterde spraakassistent Bixby 2.0. Het zou hiermee ideaal zijn om je smart home mee te bedienen. De vraag is nu om Bibxy 2.0 wel op dezelfde hoogte staat als Google Assistent, want de originele Bixby moet momenteel nog sterk onderdoen. Als je een Samsung DeX-dock in je bezit hebt, kan je de tablet omtoveren tot een desktop-pc en hem aansluiten om een monitor en toetsenbord. Of dat zo’n bijster slim idee is, is natuurlijk een heel ander verhaal.

Vanaf 5 april kan je de Galaxy Tab S5e aankopen in België voor een adviesprijs die begint bij 419 euro. Als je nu al overtuigd bent, kan je een pre-order plaatsen via de website van Samsung en daar ontvang je dan meteen ook een gratis Charging Dock bij ter waarde van 59,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business