Nieuws

Google ‘vergeet’ Nest Secure microfoon te vermelden

Uit een aankondiging van Google bleek dat de Nest Secure al sinds de launch in 2017 een microfoon bevat waar niemand iets vanaf wist.

Begin februari kondigde Google aan dat de Nest Secure een update zou ontvangen met daarin Google Assistant. Vreemd, want niemand wist tot op heden dat de Nest Secure over een microfoon beschikte. Het product is vanaf november 2017 beschikbaar in de Verenigde Staten. Volgens Google was dit echter geen geheim en ging het over een fout van hun kant.

Een oude pagina van de productwebsite van Nest, die te raadplegen is via het internetarchief, maakt onder de sectie audio en licht geen melding van een microfoon, terwijl de huidige pagina dat wel doet. Het lijkt een belangrijk detail om te vergeten, maar volgens Google is het niet meer dan dat. De microfoon van de Nest Guard (de controlehub van de Nest Secure) werd immers nog nooit ingeschakeld en werd enkel en alleen toegevoegd met het oog op toekomstige updates, zoals de mogelijkheid om brekend glas te detecteren of deze update met daarin Google Assistant.

Dat Google niet de intentie had om mensen af te luisteren, zal waarschijnlijk wel kloppen, maar dat maakt niet dat de Nest Secure daardoor veilig was voor inbreuken van buitenaf. Het apparaat wordt immers aangestuurd via Wi-Fi en maakt zich op die manier kwetsbaar voor hackers.

De Nest Secure is momenteel nog niet beschikbaar in Europa, maar zit er dit jaar wel aan te komen. Een basispakket zonder extra camera’s zal rond de 400 euro kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business