Nieuws

Archos Oxygen 68XL tovert nieuw type notch tevoorschijn

Niet alleen dure high-end smartphones verschijnen op het MWC, maar ook budgetmodellen. Zo zien we nu ook de Archos Oxygen modellen.

Een notch bestaat er intussen in alle vormen en maten. De inkepingen bovenaan een smartphonescherm begonnen redelijk groot en werden dan alsmaar kleiner, waarna we kennismaakten met de waterdruppelnotch. Met het MWC in het vooruitzicht zien we nog een nieuwe soort notch opduiken bij de Archos Oxygen budgetsmartphones.

Het gaat hier om drie nieuwe budgetsmartphones: de Archos Oxygen 57, 63 en 68XL. Die namen zijn niet geheel toevallig aangezien de toestellen respectievelijk 5,7 inch, 6,3 inch en 6,8 inch groot zijn met een Full HD+ scherm. Een groter toestel resulteert hier in een groter prijskaartje: voor de Oxygen 57 betaal je €99, voor de 63 €129 en voor de 68XL €149. Voor dat geld krijg je de bijbehorende technische specificaties, niets om over naar huis te schrijven dus.

Vooraan hebben de drie modellen een 5MP-camera en achteraan een dubbele camera (8MP-lens en VGA-lens). Wat betreft de batterij zien we bij de 68XL een exemplaar van 5.000 mAh terug, maar dat is echter niet wat daar het meeste opvalt. De 57 en 63 hebben beide een nette waterdruppelnotch, maar de 68XL heeft een soort van misvormde hole-punch camera. De notch is omgevormd tot een zwart hoekje aan de rechterbovenhoek met daarin de camera. Een hole-punch camera is een rond gat in je scherm, maar hier zie je een zwart vierkant opduiken. Die notch alleen zou voor mij en enkele collega-redacteurs al de reden kunnen zijn om deze smartphone nooit aan te schaffen.

Het is ook vreemd dat de Archos Oxygen 68XL 3GB RAM-geheugen en 32GB interne opslag heeft, terwijl het goedkopere model, de 63, 4GB RAM en 64GB interne opslag heeft. Als je dus zou twijfelen tussen deze twee, raden wij alvast de 63 aan.

Tot slot verschijnen de drie modellen vanaf mei in de winkel en komen ze uit de doos met het Android 9 Pie besturingssysteem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business