Samsung zou bezig zijn met het ontwikkelen van twee extra vouwbare telefoons

Samsung zou momenteel werken aan een tweetal nieuwe vouwbare telefoons voor de Galaxy Fold-lijn. Volgens Bloomberg staan de telefoons op de planning voor eind 2019 of begin 2020, al moet het bedrijf eerst wat problemen tackelen.

In november 2018 liet Samsung het eerste concept van zijn vouwbare telefoon zien. Net voor de start van het Mobile World Congress werd de telefoon werkelijkheid. Toch zal het nog even duren voordat de Samsung Galaxy Fold op de markt komt. Voor Europese markten staat er vooralsnog een uitrol van de telefoons gepland in het derde kwartaal. Nieuwe berichtgeving van Bloomberg zou bevestigen dat het Koreaanse bedrijf al bezig is met twee nieuwe vouwbare smartphones. Enerzijds zou het gaan om een flip phone-stijl vouwbare telefoon. Motorola lijkt ook te experimenteren met deze technologie, maar is nog ‘verre van tevreden over het resultaat’, dat heeft vooral van doen met het krasgevoelige scherm.

Daarnaast lijkt Samsung Huawei in de kaarten te gaan spelen. Net na de onthulling van de Galaxy Fold, liet Huawei zijn Mate X zien. Net zoals de Royole FlexPai vouwt het scherm daarbij naar buiten, in plaats van naar binnen zoals bij de Fold. Volgens de bronnen van Bloomberg zou de telefoon ook een stuk dunner worden ‘gezien er geen scherm aan de buitenkant zit’. Momenteel vind je bij de Fold namelijk nog een 4,6-inch scherm aan de buitenkant. Een flip phone zou later dit jaar, of begin volgend jaar al op de markt verschijnen. Het design waarbij het scherm naar buiten vouwt volgt later, een specifieke tijdsaanduiding is niet gegeven. Samsung zou dit design zelfs al hebben overwogen voor zijn eerste vouwbare telefoon.

Niet geheel probleemloos

Toch verloopt niet alles even soepel bij de ontwikkeling van Samsung’s vouwbare telefoons. Momenteel zou er na 10.000 keer vouwen een duidelijke lijn ontstaan op het scherm. Deze lijn zou van doen hebben met de verbinding van de touchsensor met het AMOLED-paneel van de Galaxy Fold. Of het bedrijf dit nog op tijd opgelost krijgt is niet te zeggen. Volgens het artikel van Bloomberg zou het Koreaanse bedrijf erover nadenken om schermen gratis te vervangen in de gevallen dat dit voorkomt. Dat Samsung deze problemen ondervindt zou ook de oorzaak zijn van het achter slot en grendel afsluiten van de Fold op het MWC in Barcelona. Een woordvoerder van Samsung heeft deze geruchten ontkracht, en geeft aan dat het bedrijf juist de focus had gelegd op de Samsung Galaxy S10-serie tijdens het congres. Juist…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business