Nieuws

Rape Day dan toch verwijderd van Steam gamestore

Een game met de naam Rape Day voorspelt op voorhand al niet veel goeds. Steam maakt nu een einde aan de controverse door de game niet te verdelen.

De wereld van de videogames blijft duidelijk niet gespaard van controverses. Dit is wederom aangetoond met de lancering van een nieuwe game, genaamd Rape Day. De gore details zal ik jullie besparen, maar in de game speelt zich een soort van zombieapocalyps af, waarbij jouw hoofddoel bestaat uit het verkrachten van de resterende mensen.

Net zoals schietspelletjes geen massamoordenaar van je maken en kookspelletjes geen sterrenchef van je maken, word je geen verkrachter door dit spel, maar toch heeft Valve zijn initiële beslissing over het spel bijgestuurd en deelt het nu mee dat Rape Day niet via de Steam gamestore verdeeld zal worden. De reden waarom wordt echter niet heel expliciet meegedeeld, maar vermoedelijk heeft het iets met de winstcijfers te maken.

Het controversiële aspect van het spel kan volgens de richtlijnen van Steam in feite niet de doorslag hebben gegeven. In die richtlijnen wordt vermeld dat de gamestore controversiële games niet uit de weg gaat zolang ze legaal zijn. Valve vermeldt dat het voor Steam een reactionair beleid hanteert, waarbij het oordeelt over de mogelijke risico’s voor zichzelf, zijn partners en zijn klanten. Voor Rape Day concludeerde Valve het volgende: “We zijn van mening dat Rape Day onbekende kosten en risico’s inhoudt en daarom zal het niet op Steam verschijnen.”

Valve sluit het blogbericht af met de vermelding dat het ontwikkelaars wil steunen in hun creativiteit, maar dat het deze ontwikkelaar niet kan steunen gezien de inhoudskeuze en de manier waarop die inhoud wordt afgebeeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business