Nieuws

Huawei vs de wereld: episode 562

Duitsland wil Huawei wél toelaten op haar nationale netwerken, desondanks de Amerikaanse smeekbeden om dat niet te doen.

In een tijd waarin iedereen zich tegen de Chinese telecomreus Huawei lijkt de keren, is de weigering van Duitsland om Huawei te weren van haar netwerken eens zo opvallend. De Duitse minister van economie heeft namelijk laten weten dat het Huawei niet wil uitsluiten bij de bouw van Duitse 5G-netwerken, en dat Berlijn in de plaaats daarvan de veiligheidscriteria voor alle telecombedrijven zou opdrijven.

De Duitse overheid zal dus de wet aanpassen om ervoor te zorgen dat alle componenten die in Duitse 5G-netwerken gebruikt zullen worden, veilig zijn en dat er ook geen inbreuken zijn op de GDPR. Daarmee viseert Duitsland niet enkel Huawei – zoals de VS dat doet – maar mikt het dus op alle fabrikanten van telecominfrastructuur.

De aankondiging valt ongetwijfeld niet in goede aarde bij de VS. Trump probeert zijn "allies" namelijk al maanden te overhalen om Huawei ook van hun nationale netwerken te weren. Huawei had daar deze week schoon genoeg van en sleept de VS nu voor de rechter, een initiatief dat nu ook ondersteund wordt door de Chinese overheid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business