Nieuws

Chinese school Guangdong Guangya wil leerlingen tracking armbanden geven

In China krijgt de school Guangdong Guangya het zwaar te verduren vanwege de aankoop van 3.500 tracking armbanden voor al haar leerlingen.

Smartwatches en fitnesstrackers zijn zonder twijfel handige gadgets. Vooral mensen die intensief bezig zijn met hun gezondheid en informatie over hun lichaam willen, lijken er graag gebruik van te maken. In China heeft de Guangdong Guangya school nu besloten om alle leerlingen een tracking armband te geven, maar de gegevens daarvan zijn voornamelijk bedoeld voor de school en niet voor de leerlingen. De beslissing doet heel wat stof opwaaien.

De 3.500 armbanden die Guangdong Guangya heeft aangekocht zouden de hartslag en fysieke activiteit van de leerlingen tracken, evenals het aantal keer dat ze hun hand opsteken in de klas. Daarnaast is er een ingebouwde gps, een betaalsysteem en een manier om aanwezigheden bij te houden.

Reacties op het Chinese blogplatform Weibo zijn allesbehalve positief. Een gebruiker vergelijkt de armbanden met enkelbanden voor gevangenen en locatiechips in honden. In een andere reactie staat dan weer dat deze mensen in het onderwijs beter kunnen gaan werken als bewakers in een concentratiekamp.

De school kon deze reacties niet onbeantwoord laten en heeft gereageerd dat het nog aan het bekijken is hoe het de armbanden gaat gebruiken. Ze zouden alleszins niet heel de tijd gedragen moeten worden. De armbanden zouden deel uitmaken van het “smart campus” concept dat vorig jaar geïmplementeerd werd in Guangdong Guangya. Zo'n slim idee lijken deze armbanden echter niet te zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business