Nieuws

Google ‘Netflix voor games’-controller lekt via patent

Games spelen via internet zonder een console in huis te moeten hebben kan weldra realiteit worden dankzij Googles Project Stream.

Google werkt al meer dan zes maanden aan Project Stream, een platform dat gebruikers de kans geeft om games te spelen via een simpele browser. Het bedrijf nodigde de media ook al uit voor een mysterieus evenement op 19 maart, tijdens de Game Developers Conference. Nu is eveneens de Google game controller gelekt aan de hand van een patent en het wordt dus steeds duidelijker wat we volgende week kunnen verwachten.

In het patent, dat werd ingediend bij het Amerikaanse Patent and Trademark Office, is het ontwerp duidelijk van de controller, die op het eerste zicht wel heel veel weg heeft van de Playstation 4-controller. We zien twee joysticks, een d-pad en vier knoppen zoals je die zou verwachten op een controller. Opvallend is de aanwezigheid van een microfoon-knop die voorzien is van het logo van Google Assistant. Of de digitale assistent effectief deel gaat uitmaken van het project of de knop simpelweg is toegevoegd ter ondersteuning, is niet duidelijk.

Het kan tenslotte ook nog zijn dat de controller er helemaal niet zo gaat uitzien. Het patent is immers specifiek voor een notificatiesysteem dat informatie moet geven over de beschikbaarheid van een spel, uitnodigingen (bv. tussen spelers) doorgeeft, wijzigingen op een leiderbord aangeeft en allerhande opties voor chatberichten heeft. Toch hield dat ontwerper Yanko Design niet tegen om alvast een render te maken op basis van het patent. Het ziet er leuk uit, al komt het allemaal ook nog vrij ruw over.

Weldra weten we sowieso meer over Googles “Netflix voor games”-project, want van onderstaande teaser werden we niet veel wijzer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business