Nieuws

355.000 Apex Legends-accounts gebanned voor cheating

Een groot aantal spelers zijn hun Apex Legends-account kwijtgeraakt door vals te spelen in de game. Dat maakte Respawn Entertainment bekend op Reddit.

Apex Legends, de inmiddels razend populair Battle Royal-titel van Respawn Entertainment (in samenwerking met Electronic Arts) heeft in de strijd tegen valsspelers 355.000 accounts geblokkeerd. Het gaat om spelers die misbruik maakten van de PC-versie van het spel en betrapt werden via Easy-Anti-Cheat.

Het is zeker geen klein aantal en toch gaat het om slechts 0,7 procent van het totaal aantal spelers van de game, die op 4 februari dit jaar uitkwam. Het spel werd onmiddellijk na de release al snel heel populair en wordt nog steeds gezien als een sterke concurrent voor Fortnite. Om die game van de troon te stoten is nog best wat werk nodig, maar Apex doet het momenteel niet slecht, met al meer dan 50 miljoen spelers na één maand. Fortnite ter vergelijking, heeft er momenteel 200 miljoen na iets minder dan twee jaar.

Respawn Entertainment hield het bewust stil over hun plannen om cheaters in het spel aan te pakken om hen zo niet te waarschuwen. Wel deelde het bedrijf dat ze nauw samenwerken met experts, onder andere van EA. Het anti-cheat-team krijgt ook meer medewerkers en er komt weldra ook een manier om cheaters te rapporteren.

Verder liet Respawn ook nog weten iets te gaan doen aan de spammers die het begin van de game voor anderen verpesten. “We zijn er ons van bewust dat spelers spammen tijdens het begin van het spel om dan plots het spel te verlaten. We houden onze strategie hiervoor dicht bij de borst, zodat deze personen geen tijd zullen hebben om manier te zoeken om onze oplossingen te omzeilen voordat we ze kunnen implementeren. Oplossingen zoeken neemt tijd in beslag, maar we zijn er met bezig.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business