Nieuws

VS kan Duitsland straffen bij gebruik Huawei-technologie

Duitsland heeft geen oren naar Amerikaanse dreigementen en zal waarschijnlijk toch met Huawei de zee in gaan. Maar tegen welke kost?

De VS schrikt er niet van terug om druk te zetten op bevriende landen zodat ook zij Huawei-technologie zouden verbannen van hun nationale netwerken. Nu begint de VS ook dreigementen te uiten aan het adres van landen die niet zijn ingegaan op het vriendelijk – nu ja – Amerikaanse verzoek om Huawei te boycotten. De Amerikaanse ambassadeur naar Duitsland, Richard Grenell, heeft namelijk een brief geschreven naar de Duitse minister van economie, waarin hij waarschuwt dat de VS haar inlichtingen aan Duitsland sterk zou verminderen. Veilige communicatie is nu eenmaal belangrijk voor defensie, beargumenteert Grenell, en bedrijven als Huawei zouden die veiligheid wel eens in het gedrang kunnen brengen.

Duitsland lijkt Huawei te zullen toelaten op haar 5G-netwerk, nadat een onderzoek aantoonde dat er geen bewijzen waren tegen Huawei. De VS heeft tot nu toe ook nog geen enkel concreet bewijs weten aan te leveren dat Huawei spionage-achterpoortjes in zijn infrastructuur installeert om zo China mee te laten luistervinken. Duitsland zal wel een aantal veiligheidsmaatregelen implementeren om de Chinese bedrijven in de pas te laten lopen, waaronder inspecties van het personeel en de source code.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business