Nieuws

Adobe maakt een einde aan Shockwave op 9 april

Adobe gaat een einde maken aan Shockwave vanaf 9 april. De software werd gebruikt voor duizenden games in de jaren '90 en '00.

Nadat Adobe eerder al bekendmaakte dat het in 2020 zou stoppen met de ontwikkeling en ondersteuning van Flash, liet het bedrijf nu ook weten het einde nabij is voor Shockwave, meerbepaald op 9 april dit jaar.

Het proces was al een tijdje geleden in gang gezet, maar nu trekt Adobe dus helemaal de stekker uit het platform. Wie actief was op internet in de jaren ‘90 en ‘00 zal het Shockwave-logo ongetwijfeld herkennen van één van de duizenden games die je op spelletjeswebsites kon terugvinden. Later begonnen er steeds meer Flash-spelletjes te verschijnen, maar momenteel wordt er voor HTML5 en WebGL gekozen op de meeste platformen. Shockwave wordt vanaf volgende maand dus een stukje internetgeschiedenis.

De hedendaagse gebruiker zal niet echt een verschil merken, tenzij hij of zij net als enkele trouwe ontwikkelaars nog vasthoudt aan het klassieke programma. Als dat zo is, dan is het waarschijnlijk tijd om eindelijk de knoop door te hakken en de overstap te maken naar moderne technologieën.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business